Gemeente Amerongen


Werkzaamheden aan het spoor

Vanaf week 33 tot en met week 39 gaat ProRail aan het werk op het spoortraject tussen Utrecht en Arnhem. Er wordt gewerkt aan seinen, bovenleidingen, sporen en wissels. Deze aanpassingen zijn nodig om meer treinen op dit traject te kunnen laten rijden.

Voorbereiding
Van week 33 tot en met week 37 wordt het werk voorbereid in Maarn, Driebergen en Bunnik. Er wordt dan materiaal aangevoerd en kleine aanpassingen verricht aan sporen en wissels. ProRail werkt overdag en gedurende enkele nachten. Voor korte tijd zullen ook overwegen afgesloten worden.

Uitvoering
Van 15 t/m 18 september (in het weekend) worden diverse wissels vernieuwd, sporen en bovenleidingen worden opengebroken en deels vernieuwd. Ook worden de seinen dichter op elkaar geplaatst. ProRail werkt dit weekend overdag en s nachts. Het gehele weekend is de overweg Odijkerweg in Driebergen afgesloten voor al het wegverkeer. Er zal een omleidingroute aangegeven worden.

Afronding
In week 38 en 39 vinden er op de dag afrondende werkzaamheden plaats in Driebergen. In de nachten worden op de diverse andere locaties van het traject de laatste werkzaamheden verricht.

Wat merkt u ervan?
Bij alle bouwwerkzaamheden probeert ProRail zoveel mogelijk de bouwhinder en geluidsoverlast voor omwonenden te beperken. Maar er kan enige overlast en lawaai ontstaan. Tijdens de voorbereidende en afrondende werkzaamheden kunnen omwonenden geluidsoverlast ondervinden van onder andere aggregaten, slijpwerkzaamheden, gebruik graafmachines en klein mechanisch gereedschap. In het weekend van week 37 komt daarbij het gebruik van een spoorkraan, een stopmachine, werktreinen en het lossen van steenslag. In de nachten wordt gebruik gemaakt van extra verlichting.

Buitendienststelling treinverkeer
Van week 33 tot en met week 37 en in de weken 38 en 39 zullen er s nachts diverse treinen buitendienst zijn. Er is dan geen treinverkeer mogelijk op dit traject tussen Utrecht-Arnhem. In het weekend van week 37 is er geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht-Lunetten en Ede/Wageningen tot Rhenen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de dienstregeling tijdens de werkzaamheden kijkt u op www.ns.nl of www.9292ov.nl.
Voor meer informatie over de werkzaamheden belt u mevr. Sabina Toetenel, projectvoorlichter, via telefoonnummer 030 - 235 85 82, of per e-mail sabina.toetenel@prorail.nl. Ook kunt u de website www.prorail.nl bezoeken.