Digitale Gemeente Houten

Record voor het Fortkamperen

maandag 7 augustus 2006 - Bron: fort Werk aan de Korte Uitweg

HOUTEN - Het tentkamperen achter het fort Werk aan de Korte Uitweg trekt veel belangstelling. De maand juli is met een record van 320 overnachtingen afgesloten. De vrijwilligers van het fort verwachten de gehele zomer met een record te kunnen afsluiten, ook over de maand juni waren er veel overnachtingen. Het kampeerterrein achter het fort is alleen toegankelijk voor wandelaars en fietsers. "Een terrein zonder caravans, auto's of grote bungalowtenten is erg leuk voor de echte tentkampeerder", zo zegt het WKU-bestuur. Veel fietskampeerders komen uit de regio of de gemeente Houten, ook dit jaar heeft het gemeentebestuur opnieuw een kampeerontheffing afgegeven. Het tentkampeerterrein blijft tot 1 oktober de gehele week open, er is ruimte en reserveren is niet noodzakelijk. Vrijwel iedere avond komt er een WKU-vrijwilliger langs om vragen te beantwoorden. Meer informatie kunt u vinden op www.natuurkampeerterreinen.nl

Fortenmaand
In de maand september is de jaarlijkse fortenmaand en veel forten zijn dan extra open (zie ook www.fortenmaand.nl) De gehele zomer is het Werk aan de Korte Uitweg ieder weekeinde (zaterdag en zondag) open van 11 tot 17 uur; het is dan mogelijk het fort van binnen te bekijken. Bij goed weer is het fort ook open op de woensdagmiddag vanaf 14 uur. Tijdens de fortenmaand zijn er optredens en voorstellingen. De gemeente Houten heeft voor deze maand een evenementenvergunning verstrekt. Op zaterdag 2 en 30 september is er om 10.30 uur een gratis kindertheater en iedere zondagmiddag in september optredens met "het fort als podium"; het thema van de fortenmaand. Meer informatie is ook te vragen via wkuwku@zonnet.nl.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).