Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 augustus 2006

Automobiliste gewond nadat ze van de weg geraakt

Enschede

Op maandag 7 augustus reed omstreeks 18.10 uur een 32 jarige vrouw uit Enschede met haar auto over de A35 in de richting Enschede. Bij het nemen van de afrit Enschede-West raakte zij met haar auto in de linkerberm en reed daarbij tegen een paaltje van een verkeersbord. Als gevolg daarvan kwam haar auto diagonaal op de rijbaan te staan, waarna ze van het talud af reed en via de berm uiteindelijk tegen een 200 meter verderop staande plexiglazen wand tot stilstand kwam. De 32 jarige raakte bekneld in haar auto en moest door de brandweer en ambulancepersoneel worden bevrijd uit haar benarde positie. De automobiliste is naar het ziekenhuis overgebracht en op de intensive care opgenomen. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval en maakt proces-verbaal op. (06-1011304)

Dronken automobilist rijdt tegen lichtmast

Enschede

Een 24 jarige Enschedeër reed op maandag 7 augustus om 19.25 uur met zijn auto over de SL Louwesstraat in Enschede. Hij reed daar tegen een lichtmast en vervolgens tegen een afvalcontainer. De politie constateerde alcoholgebruik bij de 24 jarige en hield hem aan. Aan het bureau gaf de ademanalyse een uitslag van 1,47 promille. De politie nam zijn rijbewijs in en maakt proces-verbaal op. (06-101295)

Dronken automobilist rijdt door rood licht

Enschede

De politie nam op dinsdag 8 augustus het rijbewijs in van een 38 jarige Enschedeër. De verdachte reed met zijn auto om 03.10 uur over de Oldenzaalsestraat in de richting van de Zuidlus Boulevard 1945 in Enschede. Daarbij negeerde de 38 jarige het rode verkeerslicht en reed vervolgens enkele malen via de busbaan. De politie dwong de automobilist tot stoppen en constateerde bij de man alcoholgebruik. De 38 jarige werd aangehouden. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 2,38 promille. De politie maakt de nodige processen-verbaal op. (06-101377)

Aangehouden wegens diefstal bromfiets

Enschede

De politie hield op maandag 7 augustus een 13 jarige Enschedeër aan wegens diefstal van een bromscooter. De diefstal vond plaats op 7 juni jl. bij een woning aan de Sibculobrink in Enschede. Deze bromscooter werd nog diezelfde avond in de struiken aan de Sibculobrink teruggevonden. Uit het daarna ingestelde onderzoek kwamen twee verdachten in beeld, de genoemde verdachte en een eveneens 13 jarige plaatsgenoot. Deze laatstgenoemde werd al eerder door de politie gehoord. De verdachte kon na verhoor het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. (06-071525)

Winkeldieven bedreigen winkelpersoneel en vernielen ruit

Enschede

Op maandag 7 augustus werd om 14.25 uur een winkeldiefstal gemeld aan het HJ van Heekplein in Enschede. Twee knapen, beide 19 jarige Arnhemmers, hadden geprobeerd bij een winkel aldaar een fles drank te stelen. Toen winkelpersoneel het gedrag van de beide heren opviel, plaatste een van hen de fles snel weer terug in het schap. De winkelbediende sprak hem aan, waarna de verdachte hem bedreigde met geweld, om zich aan zijn aanhouding te onttrekken. Vervolgens ging het duo er vandoor, waarbij ze tijdens hun vlucht nog een ruit vernielden. De politie kwam beide verdachten kort daarna tegen op de Van Lochemstraat en hield hen aan. De verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. De politie maakt proces-verbaal op. (06-101134)

Porsche gestolen na woninginbraak

Wierden

Een 33 jarige man deed op maandag 7 augustus om 08.05 uur aangifte van inbraak in zijn woning aan de Dorpsbleek in Wierden. De dader(s) hadden naast een gouden armband en bankpasjes ook de autosleutel weggenomen. Hierdoor kregen ze tevens toegang tot de auto van de 33 jarige, een zwarte Porsche Cayenne met het kenteken 28-TD-XN en namen de auto mee. De diefstal vond plaats tussen zondagmiddag 6 augustus 12.00 uur en maandagochtend 7 augustus 07.00 uur. De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in en trof in de omgeving enkele spullen afkomstig uit de auto aan. Daarbij trof de politie eveneens een fiets, die diezelfde nacht elders in Wierden gestolen bleek. Het onderzoek wordt voortgezet. (06-100992)

Schennispleger aangehouden

Hengelo

Naar aanleiding van een melding dat iemand van een viaduct zou willen springen, ging de politie op maandag 7 augustus om 20.25 uur naar bedoeld viaduct aan de Pallastweg in Hengelo. Net over het viaduct troffen de agenten een scooter aan, met daarnaast op een slaapzak, een geheel ontklede man. Deze man, een 44 jarige uit Bad Eilsen (D) schrok zichtbaar en probeerde zich te bedekken. De politie hield de man aan wegens schennispleging. De politie trof bij de verdachte nog een stiletto aan en nam deze in beslag. Na overleg met de officier van justitie kon de verdachte met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (06-101316)

Inbreker aangehouden

Hengelo

Op maandag 7 augustus werd omstreeks 18.30 uur een inbraak gemeld bij een school aan de Sportlaan Driene in Hengelo. Bij de school trof de politie een fiets en een koevoet aan. Tevens bleek een ruit vernield. Een getuige had bij de school een persoon zien wegrennen in de richting van de PC Hooftlaan. Met behulp van de getuige kon de politie de verdachte, een 46 jarige Enschedeër op de Sportlaan Driene aanhouden. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-101291)

Overlopen inbreker vlucht en gaat daarbij dwars door de ruit

Almelo

Op maandag 7 augustus omstreeks 23.00 uur werd een inbraak gemeld in een woning aan de Weggelerstraat in Almelo. De 24 jarige bewoner was de inbreker in de gang in de woning tegen het lijf gelopen. Er volgde een korte worsteling, waarbij de inbreker zich wist los te rukken. De inbreker vluchtte weg, liep daarbij dwars door de ruit van de schuifpui en wist uiteindelijk te ontkomen. De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in de omgeving in, maar de inbreker werd niet aangetroffen. Er wordt tot nu toe niets vermist uit de woning. Van de man is het volgende signalement bekend: Blanke man, leeftijd tussen 28 en 35 jaar, lengte 1.80-1.90m, normaal maar gespierd postuur, donker kort haar en gekleed in een blauwe spijkerbroek en een donkere trui. (06-101357)

Politie houdt twee verdachten aan na vernieling auto's

Almelo

Een getuige meldde op dinsdag 8 augustus om 04.40 uur dat twee personen spiegels van auto's vernielden op de Hofstraat in Almelo. De daders waren daarna in de richting van het centrum weggelopen. De politie trof het duo op de Hofstraat aan en hield beiden aan. De verdachten, een 18 en 17 jarige Almeloër bekenden een vlag te hebben weggenomen; deze zat in de rugtas van de 18 jarige. Uit het daarna door de politie ingestelde onderzoek bleken twee vlaggen gestolen aan de Laan van Iserlohn, verder bleek een bewegwijzeringsbord met paal weggenomen vanaf de hoek Hofstraat/Schouwburgplein. Beide verdachten zijn voor nader verhoor en onderzoek opgesloten. (06-101380

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --