Gemeente Geldrop-Mierlo


Rioolreiniging in Geldrop en Mierlo

Vanaf 7 augustus tot uiterlijk tot eind september 2006 zal er onderhoud plaats vinden aan riolering in Geldrop en Mierlo. In Geldrop zal dit zijn in de wijken Hulst, Skandia en Beneden Beekloop. In Mierlo zal dit zijn in het gebied rondom de Schoolstraat en de wijken ten westen daarvan.

De werkzaamheden zullen door het rioolinspectiebedrijf Van den Akker b.v. uit Deurne en rioolreinigingsbedrijf Adriaans uit Mierlo worden uitgevoerd, tussen 's morgens 07.00 en 's avonds 19.00 uur.

Werkzaamheden

Omdat de werkzaamheden afhankelijk zijn van de weersomstandigheden is het niet mogelijk om een exacte planning te geven.

Naar verwachting zullen deze week (7 t/m 11 augustus) werkzaamheden worden uitgevoerd in de volgende straten: Leemkuilen - Waterpoort - Nieuwenpolder - Ganseboom - Hulst

Vanaf maandag 14 augustus: alle straten tussen het Elsbroekpad en de Eindhovenseweg en tussen de Hulst en Griendstraat.

Voor een planning van de komende 2 dagen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de Firma Van den Akker. U kunt hen bereiken op het telefoonnummer (0493) 31 34 58.

Het hoofdriool wordt geïnspecteerd en onder hoge druk schoongespoeld. Door de druk van het spoelwater kan het water in toiletten en afvoerputjes gaan borrelen en spetteren. De kans hierop is het grootst wanneer er in uw straat wordt gereinigd. Om eventuele overlast tot een minimum te beperken kunt u enkele maatregelen nemen, zoals bijvoorbeeld:


1. Tussen de bril en toilet een dweil of doek te plaatsen, de deksel te sluiten én te verzwaren met bijvoorbeeld een emmer gevuld met water.

2. Alle afvoerputjes (in b.v. douche, bad) af te sluiten met een dweil of oude doek en te verzwaren met bijvoorbeeld een emmer gevuld met water.

3. De afvoeren van wastafels en aanrecht met de rubberen stop te dichten en te vullen met water.

4. In verband met de inspectiewerkzaamheden, het lozen van (vuil)water op het riool tot een minimum te beperken.

Om de werkzaamheden zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren, vragen wij u de inspectieputten (herkenbaar aan de grote ronde stalen deksels) in de straten, parkeerhavens en paden vrij te houden van auto's en/of andere obstakels.

Heeft u nog vragen? Of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met de heer R. Elemans van de afdeling Openbare Werken. Hij is te bereiken via telefoonnummer (040) 289 37 23.