Ingezonden persbericht


LG Electronics breidt Chocolate assortiment KG800 uit

Almere, 8 augustus 2006 - In navolging van de geheel zwarte Chocolate Phone, kondigt LG Electronics (LG) de Nederlandse introductie van een witte variant van de KG800 aan. Evenals de zwarte versie vormt de telefoon het toonbeeld van verlangen. In combinatie met de vooruitstrevende technologie sluit deze uitbreiding perfect aan op de levensstijl van de designbewuste consument.

De koele witte versie oogt supermodern en chique. Daarbij heeft de telefoon een in het oog springend design. "De witte Chocolate Phones zullen zeker aanslaan," zegt Chang Ma, Vice President of Marketing Supporting Team of Mobile Communications Company van LG Electronics. "Voor de hedendaagse consument moet de GSM immers iets over hun persoonlijkheid vertellen."

Verkoopsucces
De zwarte KG800 Chocolate Phone is een internationaal verkoopsucces gebleken: in de eerste acht weken werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Met een witte variant wil LG voortborduren op dit succes. De nieuwe witte editie is al verkrijgbaar in Zuid-Korea en vormt wederom een enorm verkoopsucces voor LG.

Door een intensief wereldwijd onderzoek tussen 18 en 35 jarigen heeft LG de beslissing genomen om deze GSM ook wereldwijd te introduceren. Jae Bae, Executive Vice President van de Mobile Communications Company bij LG Electronics: "Het is belangrijk om de Chocolate 'familie' verder uit te bouwen op dit succes. Met de spectaculaire verkoopcijfers bewijzen we dat design en verlangen een perfecte combinatie vormt met technologie en lifestyle."

Prijzen
LG Electronics heeft wereldwijd zes design centra waaronder Seoul, Milaan, Peking, New Jersey, New Delhi en Tokio om tegemoet te komen aan de specifieke eisen van de consumenten in elke regio. Doordat LG steeds de allernieuwste technologieën ontwikkelt, begrijpt LG ook dat consumenten hun gewoontes veranderen bij het kiezen van een GSM.

Het design van de LG KG800 heeft al twee Europese prijzen opgeleverd: de iF Design Award en de reddot Design Award voor styling en gebruikersinterface.

Prijs en beschikbaarheid
Consumentenadviesprijs van de nieuwe KG800 variant is 449 euro. De witte LG KG800 is beschikbaar vanaf medio augustus.

Fotomateriaal

U kunt bovenstaande foto's in hoge resolutie downloaden door op de volgende links te klikken: http://www.online-pr.nl/photos/white_close.jpg http://www.online-pr.nl/photos/white_open.jpg

Over LG Electronics
LG Electronics is een van de grootste producenten van consumenten elektronica en mobiele communicatie ter wereld. 77 Dochterondernemingen bieden werk aan meer dan 72.000 mensen wereldwijd. LG Electronics is 's werelds grootste producent van CDMA handsets, air conditioners voor particulier gebruik, optical storage apparaten en home theatre systems. LG Electronics is onderverdeeld in vier bedrijfsonderdelen: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display en Digital Media en heeft een wereldwijde omzet van ruim 35 miljard dollar (geconcolideerd 45 miljard dollar).