Fortis Bank

Fortis rondt overname Innotrade Leasing Rt. en Takleasing Rt. in Hongarije af

Zoals aangekondigd op 24 februari 2006, heeft Fortis de overname afgerond van twee Hongaarse zusterondernemingen in leasing, Innotrade Leasing Rt. en Takleasing Rt.

De twee bedrijven hebben respectievelijk de nieuwe namen Fortis Lease Hungaria en Fortis Lease Hungaria Real Estate Finance Lease gekregen.

Philippe Delva, CEO van Fortis Lease Group en nu ook lid van de Supervisory Board van Fortis Lease Hungaria: "De afronding van de overnames is een belangrijke mijlpaal voor Fortis Lease Group. Het voegt een veelbelovende markt toe aan ons Europese netwerk en stelt ons in staat om onze klanten een compleet productenpakket in Hongarije te bieden alsook de voordelen van ons netwerk van bijna 120 Business Centers over heel Europa."

Fortis Lease Hungaria en Fortis Lease Hungaria Real Estate Finance Lease hebben beide hun hoofdkantoor in Boedapest en daarnaast twee verkoopkantoren in Pécs (Zuid Hongarije) en in Gyor (West Hongarije).

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 36,2 miljard (31/07/2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 58.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 510 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20