Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Parkeergarage op de Veranda gedeeltelijk open

Sinds 4 augustus zijn de bovenste vier parkeerlagen opengesteld.

Op 4 augustus werd de parkeergarage op de Veranda gedeeltelijk opengesteld. De waterproblemen onder maaiveld zijn nog steeds niet opgelost dus dit gedeelte blijft voorlopig nog gesloten.

STZ heeft aangegeven het betaald parkeren op de Veranda pas in te voeren als de gehele garage in gebruik kan worden genomen. Na een lange voorbereidingstijd is deze maand de parkeergarage gedeeltelijk opengesteld.

Het gaat op dit moment om de bovenste vier parkeerlagen (circa 300 plaatsen). De onderste laag blijft voorlopig gesloten, in verband met het hardnekkige probleem van wateroverlast.

De garage is open op de drukke momenten op de Veranda, met name op vrijdagavond en op zaterdag, tijdens wedstrijden en evenementen in Stadion Feijenoord én op eventuele koopzondagen.

In de nieuwsbrief aug'05 (in pdf) stond dat de invoering van betaald parkeren aan de opening van de garage is gekoppeld. Vooralsnog is het uitgangspunt het betaald parkeren pas in te voeren bij volledige openstelling van de parkeergarage. Op korte termijn wordt een besluit genomen over (de uitvoering van) maatregelen om de wateroverlast op de onderste parkeerlaag te verhelpen.