Ingezonden persbericht


LIV kiest Syfact voor onderzoek diefstal en fraude met voertuigen

KLPD, RDW en VdV gebruiken één applicatie in strijd tegen voertuigcriminaliteit

Hilversum, 8 augustus 2006 - Het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) zet SYFACT®Investigator in voor de centralisatie van onderzoeksinformatie bij het voorkomen en bestrijden van voertuigcriminaliteit. De software van Syfact, leverancier van onderzoekssoftware, wordt ingezet in drie regio's. Het LIV is een gezamenlijk initiatief van de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW), het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit. De organisatie is de eerste in Europa waarin private en publieke organisaties samenwerken in de strijd tegen voertuigcriminaliteit.

Het LIV verzamelt, verrijkt en levert informatie. Het samenwerkingsverband treedt op als bureau voor centrale registratie, analyseert gegevens en ondersteunt specifieke onderzoeksactiviteiten in voertuigfraudezaken. Als expertisecentrum op het gebied van voertuigcriminaliteit zocht het LIV een oplossing om de onderzoeksgegevens uit verschillende regio's te centraliseren en om meer procesmatig te kunnen werken. Door de initiële scheiding tussen deze gebieden waren gegevens van diverse cases niet te koppelen en was bestaande informatie niet te analyseren.

"De eenduidige, webgebaseerde aanpak van Syfact bood ons de snelle inzet die we voor ogen hadden. Daarnaast biedt de oplossing alle casemanagementfunctionaliteit die we van een moderne oplossing mogen verwachten en helpt het perfect in ons streven om meer procesmatig te werken", zegt Harry Blaauw, directeur van het LIV. "Criminelen zoeken voortdurend naar nieuwe vormen van voertuigcriminaliteit. Het bundelen van informatie, effectief onderzoek en betere preventie op basis van applicaties als die van Syfact helpen bij de aanpak van deze problematiek. Bovendien kunnen onderzoekers nu diepgaander onderzoek verrichten."

"De keuze van LIV voor onze software onderstreept onze overtuiging dat SYFACT®Investigator een krachtige casemanagementoplossing is, geschikt voor verschillende verticale markten", zegt Jonathan Clarke, Europees directeur van Syfact. "De effectieve strijd tegen voertuigcriminaliteit vereist naast nauwe samenwerking tussen de LIV-deelnemers ook de beschikbaarheid van informatie in een centrale applicatie. Op basis van de functionaliteit van SYFACT®Investigator, zoals automatische koppeling van gerelateerde zaken en grafische analysemogelijkheden, kunnen rechercheurs verbanden leggen, de onderzoektijd verkorten en de kans op het oplossen van een case vergroten."

###

Over Syfact
Syfact ontwikkelt Financial Crime- en Compliance-software voor de ondersteuning en beheersing van het onderzoek naar economische criminaliteit voor grote internationale banken, telecombedrijven en overheidsdiensten. Het bedrijf is wereldwijd actief en concentreert zich al twaalf jaar op oplossingen voor casemanagement bij fraude- en witwasonderzoek van banken. Het klantenbestand bevat verschillende grote Europese en Amerikaanse banken en een aantal overheidsdiensten.

Met SYFACT®Investigator kunnen organisaties data onderling delen en zo diepgaander en meer gedetailleerd onderzoek doen. Verder biedt het systeem uitgebreide mogelijkheden voor het genereren van betrouwbare operationele en managementrapportages. Syfact heeft kantoren in de Verenigde Staten en Nederland.