Gemeente Lingewaard


Verkeersmaatregelen rotonde Vossenhol/Herckenrathweg

Bij de rotonde Vossenhol/Herckenrathweg wordt hard gewerkt om de gevolgen van het tankongeval op zondag 6 augustus ongedaan te maken. Streven is om de rotonde zo snel mogelijk voor het verkeer open te stellen. Het is nog niet bekend hoe lang dit gaat duren. De volgende verkeersmaatregelen zijn genomen:

* de rotonde is voor de helft (zuidzijde) afgesloten voor al het verkeer.

* er is éénrichtingsverkeer ingesteld op de Herckenrathweg tussen de Cuperstraat en de Groenestraat.

* het verkeer vanuit Bemmel kan normaal richting Ressen rijden. Het verkeer komende vanuit Ressen richting Bemmel wordt omgeleid via de Groenestraat - Plakselaan en de Plak.

* verkeer vanuit Lent wordt omgeleid via de van Ambestraat en de Cuperstraat.

* verkeer uit de wijk Klaverkamp wordt richting Ressen geleid, waarna men gebruik kan maken van de Ressensestraat richting Bemmel of van de omleiding over de Groenestraat - Plakselaan - de Plak.

* de fietsers uit de wijk Klaverkamp worden de eerst 100 meter via een tweezijdig fietspad langs de rotonde richting Bemmel geleid. Direct na de rotonde kan het fietsverkeer gebruikmaken van de rechter rijbaan van de Herckenrathweg.

* de busroute loopt via de Teselaar en de Ressensestraat v.v. De afsluiting van de Ressensestraat ter hoogte van Buitenzorg is voor de diverse omleidingen verwijderd.

Bericht geplaatst op 8 augustus 2006