Politie Limburg-Zuid

Jeugdigen plegen diefstallen en vernielingen

Maastricht, 08-08-2006 o Met de aanhouding van zeven jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar uit Maastricht heeft de politie enkele diefstallen en vernielingen opgelost, die vanaf april van dit jaar in de wijk Mariaberg in Maastricht zijn gepleegd.

De politie kwam de jongeren op het spoor toen drie van hen vrijdag 23 juni van dit jaar een straatroof pleegden. Op de Sint Annalaan in Maastricht beroofden zij s avond omstreeks 23.00 uur een 19-jarige vrouw uit Maastricht. Het slachtoffer was op haar fiets op weg naar huis, toen iemand haar tas, die zij over het stuur had hangen, wegpakte. De vrouw kwam daarbij ten val en raakte licht gewond.

De diefstallen en vernielingen hebben de jongeren gepleegd in het voormalig Artifort gebouw aan de Brouwersweg dat door kunstenaars in gebruik is. Gestolen werden drank, gereedschappen en survivalspullen. Verder werden van een bestelbusje alle ruiten vernield, terwijl dat ook gebeurde met opgeslagen decorstukken en meubilair. Enkele van de aangehouden jongeren worden ook verantwoordelijk gehouden voor het spuiten van graffiti op het buurtcentrum van de wijk Mariaberg.

Eind juli werd in het onderzoek de laatste verdachte aangehouden. Van één van de aangehouden verdachten werd de zaak geseponeerd. De zes anderen zullen worden gedagvaard.