Veilig Amsterdam


Stadsdeel Bos en Lommer - Voortgang onderzoek Bos en Lommerplein

04/08/2006 - Op donderdag 3 augustus ontvingen stadsdeel Bos en Lommer en de gemeente Amsterdam de tweede versie van het plan van aanpak voor het onderzoek naar de constructie van het Bos en Lommercomplex. Na overleg met onze gemeentelijke technici en externe adviseurs heeft het bestuur de onderzoekers een aantal laatste suggesties voor het onderzoek meegegeven.

Het onderzoek wordt verricht door de onderzoeksbureaus Intron, Hageman en Cunningham & Lindsey in opdracht van eigenaar Fortis Vastgoed, projectontwikkelaar Multi Vastgoed, aannemer Hillen & Roosen en de Vereniging van Eigenaren (VVE). Het stadsdeel en de gemeente hebben dus geen formele rol in het onderzoek, maar kijken, mede op verzoek van de opdrachtgevers, wel mee. De belangstelling van gemeentezijde voor het plan van aanpak komt voort uit de rol die de overheid heeft na afronding van het onderzoek: beoordelen of het complex of delen daarvan weer veilig is of kan worden, en of daartoe de juiste herstelwerkzaamheden worden verricht.

Inmiddels loopt het daadwerkelijke onderzoek al. Daarin wordt eerst gekeken naar de staat van de woningen, en vervolgens de kantoren, de winkels en de parkeergarage. Diverse betrokkenen hopen natuurlijk dat door deze fasering wellicht al spoedig delen van het complex veilig kunnen worden verklaard. Voor stadsdeel en gemeente blijft natuurlijk de veiligheid van alle betrokkenen voorop staan.

Stadsdeel en gemeente verwachten eind augustus inzage te krijgen in de onderzoeksresultaten met betrekking tot de woningen.

Bos en Lommerplein