Veilig Amsterdam


Stadsdeel Amsterdam Zuidoost - Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelcentrum Reigersbos

04/08/2006 - Vrijdag 4 augustus om 10.30 uur ondertekenen de ondernemersvereniging Reigersbos, eigenaar Corio, stadsdeelbestuur, politie en brandweer een samenwerkingsovereenkomst om de veiligheid te verbeteren van winkelcentrum Reigersbos. Binnen zes maanden na deze ondertekening zal winkelcentrum Reigersbos een eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelgebieden (KVO-W) ontvangen.

Het KVO voor winkelgebieden is een gestructureerde manier om in samenwerking tussen ondernemers, politie, gemeente, beheerder van een winkelcentrum en andere partijen, criminaliteit en overlast aan te pakken. Het keurmerk kent een maximum van drie sterren. Voor de eerste ster brengen de betrokken partijen gezamenlijk de veiligheidsproblematiek in kaart en stellen een activiteitenplan op waarin doelstellingen, verbeteracties, maatregelen en periodieke evaluatie zijn opgenomen.

Ster 2 betreft de veiligheid van het winkelgebied en zijn directe omgeving. Dit omvat onder meer het onderhoud van het winkelgebied, parkeervoorzieningen, fietsenstallingen, plantsoenen, groenstroken en pleinen. Ster 3 kan een winkelgebied krijgen wanneer het ook de veiligheid in de winkels heeft geregeld.

Stadsdeelbestuurder Economische Zaken, Pieter Litjens is zeer tevreden met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.Het gaat goed met winkelcentrum Reigersbos; het winkelcentrum ziet er netjes uit, het heeft een prima winkelaanbod en bewoners doen er graag hun boodschappen. Dit keurmerk maakt bezoekers duidelijk dat alle partijen die een rol spelen in het winkelcentrum samenwerken om het winkelgebied in de toekomst ook tenminste op dit niveau te houden.

Meer informatie over het keurmerk veilig ondernemen is te vinden op de website van het Centrum voor criminaliteitsbestrijding en veiligheid: www.hetccv.nl.

Keurmerk Veilig Ondernemen