Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 8 augustus 2006

Nieuwe ISSO-publicatie geeft een helder licht op werkplekverlichting

ISSO-publicatie 83, "Een helder licht op werkplekverlichting'', geeft duidelijkheid en inzicht aan organisaties en personen die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen, realiseren en onderhouden van lichtinstallaties die dienst doen als werkplekverlichting.

Energie-efficiënte installatie

Veel aandacht wordt besteed aan de aspecten die een rol spelen bij het ontwerp van verlichting, waarbij er speciale aandacht is er voor de inbreng van daglicht. Door hier serieus rekening mee te houden kan een energie-efficiënte installatie ontstaan. Met het goed toepassen van verschillende schakel- en regelmethoden kan ook in de EPC-beoordeling een aanzienlijk voordeel worden behaald. De publicatie gaat verder in op de interactie tussen verlichting en andere installaties, zoals verwarming- en ventilatiesystemen.

Praktisch stappenplan voor nieuwbouw en renovatie

Praktisch van aard is het stappenplan voor nieuwbouw en renovatie. Met behulp van dit stappenplan kunnen de in een project betrokken partners gestructureerd een ontwerptraject doorlopen. Opvallend daarbij is de aandacht voor onderhoud. Dit is een wezenlijk onderdeel van het ontwerpproces. Een goed ontwerp is afgestemd op het bijpassende onderhoudsconcept. Zo ontstaat een integrale benadering.

Onderhoudsplan

Tenslotte wordt aandacht besteed aan het onderhoud zelf. Welke aspecten spelen een rol en hoe wordt er een goed onderhoudsplan gevormd. De publicatie is verder voorzien van een uitgebreide appendix over daglichtontwerp, een uitgebreide lijst van begrippen en diverse aanvullende toelichtingen.

Meer informatie

ISSO-Publicatie 83 kost ¤65,00 (inclusief BTW en verzendkosten) en is te bestellen via www.isso.nl