Politie Midden- en West Brabant

District Breda dinsdag 8 augustus

BREDA, 8 augustus 2006

Bredanaar (40) mishandelt collega

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 16.15 uur een 40-jarige Bredanaar aangehouden nadat die op zijn werk een collega had geslagen en getrapt. Dat gebeurde bij een bedrijf aan de Pieter Christiaanstraat. Beide mannen kregen een woordenwisseling waarna de Bredanaar een 39-jarige collega uit Raamsdonk mishandelde. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De Bredanaar is na verhoor weer vrijgelaten.

Fietsendieven gepakt

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 17.40 uur een 22-jarige Bredanaar aangehouden in verband met fietsendiefstal. De man liep met een afgesloten damesfiets over de Markkade toen agenten daarover werden gewaarschuwd door een passerende automobilist. In eerste instantie vertelde de Bredanaar dat de fiets van zijn moeder was en dat de sleuteltjes verloren waren, maar al snel gaf hij toe de fiets aan de Karnemelkstraat gestolen te hebben. Na verhoor is de man met een proces-verbaal heengezonden.

BREDA: Een 46-jarige Bredanaar en zijn 40-jarige vriendin, ook uit Breda, zijn maandagavond rond 18.45 uur aangehouden op het NS-station aan het Stationsplein. Het duo was op het NS-station in Oisterwijk opgestapt. Een getuige had gezien dat de Bredanaar een afgesloten fiets uit de fietsenstalling daar had gepakt en die mee in de trein nam. Hij waarschuwde de politie. Na verhoor werden de Bredanaren op vrije voeten gesteld.

Bredanaar met honkbalknuppel aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagnacht rond 00.15 uur een 20-jarige Bredanaar aangehouden in verband met verboden wapenbezit. Bij een controle op de Academiesingel werd de man in zijn auto langs de kant gezet. In de auto lag een honkbalknuppel die in beslag is genomen. Na verhoor kon de Bredanaar weer gaan.

Automobilisten onder invloed

BREDA: De politie heeft maandagavond rond 23.00 uur op de Ulvenhoutselaan een 19-jarige Bredanaar aangehouden. Een uur tevoren was de automobilist al gecontroleerd op de Fatimastraat waarbij het vermoeden bestond dat hij drugs had gebruikt.

Zijn rijstijl was echter niet abnormaal. Toen agenten hem opnieuw tegenkwamen, is hij nogmaals aan de kant gezet en was hij stevig onder invloed. Daarop besloten ze de man aan te houden. Op het bureau is een bloedproef afgenomen. De automobilist kreeg een rijverbod van twaalf uur. Ook werden zijn sleutels afgepakt die hij dinsdag overdag weer kon ophalen. De Bredanaar gaf zelf toe flink wat drugs gebruikt te hebben.

BREDA: Aan de Stabroekstraat heeft de politie maandagnacht rond 00.30 uur een 55-jarige Bredanaar aangehouden die onder invloed van alcohol achter het stuur zat. De man blies 250 ug/l, terwijl 220 ug/l de maximaal toegestane hoeveelheid is. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur.

Etten-Leurse vernielt ruit bij woning ex-man

ETTEN-LEUR: Een 42-jarige vrouw uit Etten-Leur is maandagnacht rond 00.30 uur aangehouden nadat zijn een ruit had vernield bij een woning in de wijk Heusdenhout. Daar woont haar ex-man met wie zij een conflict heeft. De vrouw was onder invloed van alcohol en erg emotioneel. Na verhoor is ze weer op vrije voeten gesteld

Aanranding en poging tot verkrachting in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Een 48-jarige vrouw uit Etten-Leur heeft maandagavond aangifte gedaan van aanranding en poging tot verkrachting. Het feit heeft zich rond 22.00 uur afgespeeld aan de Vlaamse Schuur, nabij een glasbak. De vrouw had net enkele lege flessen in de container gegooid toen ze van achteren werd aangesproken door een onbekende man die haar vervolgens aanrandde. De man stopte toen een auto voorbij kwam rijden en vluchtte weg. De politie heeft dinsdagmorgen direct een grootschalig buurtonderzoek ingesteld. Ze is op zoek naar de automobilist die langs de glascontainer reed en mensen die rond 22.00 uur aan de Vlaamse Schuur op straat waren (bv hun hond uitlieten) en mogelijk relevante informatie hebben. Zij kunnen zich melden op 0900-8844.

Automobilist mag rijbewijs inleveren

BREDA: Een 24-jarige automobilist buit Etten-Leur is dinsdagmiddag rond 13.00 uur aangehouden door een motoragent van het Verkeershandhavingsteam. De man reed met een snelheid van 146 km/uur reed over de A16 ter hoogte van Zevenbergschen Hoek in de richting van Rotterdam, terwijl de maximum snelheid 100 km/uur bedraagt. Ter hoogte van het knooppunt Zonzeel ging hij tevens zeer kort achter de auto rijden die voor hem reed. De man kon hiervoor zijn rijbewijs inleveren. Ook kan hij rekenen op twee forse bekeuringen voor het overtreden van snelheid en het kleven. De officier van justitie bekijkt of en wanneer de automobilist zijn rijbewijs terugkrijgt. Hierbij zal het feit dat hij een zogenaamde beginnende bestuurder is (rijbewijs korter dan vijf jaar in bezit) ongetwijfeld een rol spelen. Na verhoor kon de man weer vertrekken.

Beveiliger zelf bestolen

BREDA: Een 24-jarige medewerker van een beveiligingsbedrijf heeft maandagmiddag aangifte gedaan van diefstal. Hij parkeerde zijn bedrijfsauto zondagmiddag kort na 16.00 uur aan de Verbeetenstraat en maakte vervolgens een rondje langs een pand. Bij terugkomst zag hij dat een raampje van zijn auto was ingeslagen en het navigatiesysteem was gestolen.

Auteur: Andre van den Hul