Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (08/08)

BERGEN OP ZOOM, 8 augustus 2006

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
STEENBERGEN: De politie heeft een 34-jarige inwoner van Steenbergen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Maandag aan het einde van de middag kreeg de politie een melding dat een vrouw zou zijn geslagen door haar man en het huis uit was gevlucht. Ter plaatse trof de politie de vrouw aan die vertelde dat zij was mishandeld door haar man. De politie wilde hierop de man, die nog in de woning verbleef, aanhouden maar die weigerde hiervoor zijn medewerking te verlenen. Uiteindelijk kon de verdachte worden aangehouden met behulp van pepperspray. Een brigadier raakte tijdens de aanhouding lichtgewond en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Hij kon met lichte kneuzingen zijn werk weer vervolgen.

Ook sporters moeten zich laten rijden
BERGEN OP ZOOM: tijdens een routinecontrole van sporters van het sportpark Roozenoord bleek dat een 35-jarige inwoner van Bergen op Zoom na het sporten toch iets te diep in het glaasje had gekeken. Hij blies 240 ug/l waar 220 ug/l nog is toegestaan. Met een rijverbod van
1 uur kon de man met een proces-verbaal weer naar huis.

Rijden onder invloed
PUTTE: Een 42-jarige inwoner van Bergen op Zoom had ook net iets te diep in het glaasje gekeken. Hij werd door de politie op de Antwerpsestraat gecontroleerd. Hij had eveneens 240 ug/l gedronken. Ook hij kon met een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal weer naar huis.

Politie stelt onderzoek in na tientallen aangiften van vernieling BERGEN OP ZOOM: De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de vernieling van in totaal 33 autos. De afgelopen dagen kwamen bij de politie verschillende aangiften binnen van vernielingen en diefstallen van autos. Uit onderzoek in de straten Antwerpsestraat/Koning Willem III straat en de Prins Bernhardlaan bleek dat er 33 mensen gedupeerd zijn. De schade bleef meestal beperkt tot het afbreken van antennes en spiegels tot het wegnemen van kentekenplaten. Een getuige heeft een tweetal jongens zien lopen die zich verdacht gedroegen in de nacht van 4 op 5 augustus tussen 03.30 en 04.30 uur. Mogelijk dat meer mensen die nacht iets is opgevallen. Zij kunnen de politie bellen op 0900-8844.

Inbraak in bedrijf
STEENBERGEN: Bij een inbraak in een bedrijf aan de Zoekweg is in de nacht van maandag op dinsdag een grote hoeveelheid elektriciteitskabel weggenomen. De kabel was bedoeld voor een in aanbouw zijnde kas. Het betreft 2000 meter. Het schadebedrag bedraagt enkele duizenden guldens.

Politie stelt onderzoek in na aanrijding
STEENBERGEN: De Verkeersongevallen dienst heeft in de nacht van maandag op dinsdag een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding op de N259. Daarbij raakte een echtpaar uit Maassluis, zwaargewond. Uit het onderzoek is gebleken dat de tractor met oplegger op de N259 vanuit Halsteren in de richting van Steenbergen reed. Het is echter voor dit soort voertuigen verboden om op deze weg te rijden. Vervolgens heeft de bestuurder van de tractor het voertuig gekeerd op de weg. De personenauto, bestuurd door de 60-jarige inwoner van Maassluis, reed ook vanuit de Halsteren in de richting van Steenbergen. Hij zag de bijzonder manoeuvre van de tractor over het hoofd en botste op het linkerachterwiel.
Door de aanrijding kwam de vrouw (leeftijd nog onbekend) bekneld te zitten. Het echtpaar is op dit moment buiten levensgevaar maar heeft wel zware verwondingen opgelopen. De bestuurder van de tractor, een 36-jarige inwoner van Oud-Gastel, is door de politie aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden waarna hem direct slachtofferhulp is aangeboden. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Auteur: Nicolette Bovenhorst