Aedes

Parels van Integratie aanmelden bij KIEM

8 augustus 2006

Het Kennisnet Integratiebeleid en Etnische Minderheden (KIEM) en het Kenniscentrum Grote Steden, doen een oproep om een voordracht te doen voor een 'Parel van Integratie' op één of meer van de drie deelgebieden: project, onderzoek en lokaal beleid. Corporaties verzetten op dit gebied veel mooi werk, aldus het KIEM, al dan niet met lokale partners. Zij kunnen dus meedingen voor een benoeming.

De parels moeten voldoen aan bepaalde criteria. Een parel van onderzoek is een wetenschappelijk onderzoeksrapport, artikel of boek waarvan de resultaten impact kunnen hebben op stedelijk integratiebeleid. Een parel van beleid is een stad of een deelgemeente die integratie op een duurzame wijze integraal in haar beleid heeft verankerd. En een parel van praktijk is een project of instrument dat in de uitvoering van het integratiebeleid daadwerkelijk impact heeft én dat bovendien geschikt is als voorbeeld voor andere steden.

De projecten, beleid of onderzoek kunnen aangemeld worden via de website van KIEM, www.integratie.net. De deadline voor aanmelden is 14 augustus 2006.