Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort, 8 augustus 2006

DE BAKKER ONTVANGT WILDCARD RICOH NATIONALE TENNIS KAMPIOENSCHAPPEN

Het AA-Drink Jong Oranje talent Thiemo de Bakker ('s-Gravenzande) heeft van de toernooiorganisatie een wildcard gekregen voor de Ricoh Nationale Tennis Kampioenschappen (NTK), die volgende week plaatsvinden op tennispark Gold Star in Amsterdam. De Bakker ontvangt deze wildcard vanwege zijn uitstekende prestaties gedurende de afgelopen maanden. In juni schreef hij nog het jeugdkampioenschap van Wimbledon op zijn naam. De KNLTB maakt in een later stadium bekend aan wie de wildcard bij de dames wordt toegekend.

Deelnemers
Het totale deelnemersveld van de Ricoh NTK bestaat uit zestien deelnemers. Hiervan hebben tien spelers zich rechtstreeks geplaatst op basis van hun positie op de KNLTB ranglijst. Daarnaast komen nog vier spelers uit het kwalificatietoernooi, dat maandag 14 en dinsdag 15 augustus in Amsterdam gespeeld wordt. Ook neemt de kampioen van de Lotto Nationale Jeugd Kampioenschappen (NJK) tot en met 18 jaar bij zowel de meisjes als jongens deel aan de Ricoh NTK. De Lotto NJK vinden deze week in Den Haag plaats.

Speeltijden
Tijdens de Ricoh NTK wordt van maandag tot en met woensdag gespeeld vanaf 10.00 uur. Op de overige dagen beginnen de wedstrijden om 12.00 uur. De finales damesenkelspel en gemengddubbelspel vinden plaats op zaterdag 19 augustus. Op zondag 20 augustus staan de finales herenenkelspel, damesdubbelspel en herendubbelspel op het programma.

Loting
De loting voor het herenenkelspel en damesenkelspel vindt plaats op dinsdag 15 augustus om 15.00 uur in het clubhuis van tennispark Gold Star aan de Gustav Mahlerlaan 20 in Amsterdam. Voor meer informatie over de Ricoh NTK kijkt u op knltb.nl.