Politie Gelderland-Midden

Man in woning bedreigd

Publicatiedatum: 8-8-2006 16:28:07

LATHUM - Een 50-jarige man is op dinsdag 8 augustus omstreeks 03.15 uur in zijn woning in Lathum bedreigd door twee mannen en vervolgens bestolen. Eén van hen had - aldus de verklaring van het slachtoffer - een vuurwapen. De mannen eisten geld. Nadat zij onder bedreiging met geweld enig geld (in verband met het onderzoek wordt niet bekend gemaakt om hoeveel geld het precies gaat) hadden buitgemaakt, kreeg het slachtoffer een klap waarna de twee mannen weer vertrokken. De gedupeerde is daarbij licht gewond geraakt aan zijn hoofd.

Van de verdachten is het volgende signalement bekend. De twee hadden een slank postuur en waren niet groot. Zij hadden een `normale lengte', zo rond de 1.75 à 1.80 meter. Beiden droegen een spijkerbroek. Eén man droeg een als `echte wintertrui' omschreven trui, de ander een zwart jack. Nadere bijzonderheden zijn vooralsnog niet bekend.

Getuigen

Als er getuigen zijn van het incident, wil de politie graag met hen in contact komen. Dat kunnen getuigen zijn, die rond 4.00 uur bijzonderheden in Lathum hebben gezien, die te maken zouden kunnen hebben met het incident. Het kan ook zijn dat mensen iets gehoord hebben wat mogelijk met dit misdrijf te maken zou kunnen hebben. Ook met hen wil de politie graag in contact komen. Is het noodzakelijk dat u anoniem blijft, bel dan met `M' (Meld Misdaad Anoniem) op telefoonnummer 0800 - 7000.

Het politieonderzoek wordt voortgezet.

voor nadere informatie:
Harry Munniksma
politie Gelderland-Midden
0318-688221
026 352 4606

---