Gemeente Zaanstad

Uitbreiding noodlokalen voor scholen in Saendelft Plaatsing van vier noodlokalen in Saendelft Oost en dertien in Saendelft West 08-08-2006

Uitbreiding noodlokalen voor scholen in de wijk Saendelft

Het College van B & W gaat akkoord met de plaatsing van vier noodlokalen in Saendelft, op het terrein aan de Rode Ring voor de basisscholen Octant en Ayundo. Twee van deze lokalen worden meteen aan het begin van het schooljaar 2006/2007 in gebruik genomen en twee lokalen worden later dit jaar bijgeplaatst.

Voor de nieuwe basisschool De Meander is al eerder besloten om 13 noodlokalen te plaatsen aan de Noorderveenweg. Deze worden naar verwachting rond 20 september a.s. in gebruik genomen. Tot deze tijd zijn de leerlingen van De Meander gehuisvest in noodlokalen aan de Burg. de Boerstraat in Assendelft.

In Saendelft is er sprake van een grotere groei van het aantal kinderen dan aanvankelijk geraamd. Hierdoor ontstaat er met ingang van het schooljaar 2006-2007 een nijpend tekort aan schoollokalen voor de basisscholen Octant en Ayundo in Saendelft Oost.

In eerste instantie heeft de gemeente hiervoor de vrijkomende noodlokalen aan de Burg. de Boerstraat aangeboden. Dit stuitte op zodanig ernstige bezwaren van schoolbestuur, leerkrachten en ouders van Octant dat de gemeenteraad besloot dat er aan de Rode Ring naar een oplossing moest worden gezocht. De bezwaren richtten zich enerzijds tegen de verdeling over drie locaties en anderzijds tegen de oversteek door schoolkinderen van de Dorpsstraat.

Voor het komend schooljaar 2006/2007 is de onderwijshuisvesting met deze maatregelen gegarandeerd. In verband met de bestemming van het terrein waarop nu het noodlokalencomplex aan de Rode Ring staat, kan dit complex tot 1 augustus 2008 blijven staan. Na deze datum moet er een nieuwe oplossing zijn gevonden voor de huisvesting van leerlingen in Saendelft-Oost. Voor wat betreft Saendelft-West komt er in 2007 aan de Parkrijklaan in Saendelft een nieuw te bouwen brede school waar zowel de Meander als Octant West onderdak vinden. Met ingang van 2009 wordt permanente huisvesting gerealiseerd in de nieuwe wijk Kreekrijk. Op datmoment verdwijnen de noodlokalen aan de Noorderveenweg.