Datum: 8 augustus 2006

Leiden Woninginbraak

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan De Laat de Kanterstraat. De inbraak die op dinsdag 8 augustus rond 12.30 uur werd ontdekt moet zijn gepleegd tussen die tijd en vanmorgen 04.30 uur. Vermoedelijk wist men de woning binnen te komen door de voordeur open te flipperen dan wel te hengelen. Uit de woning zijn een aantal goederen gestolen waaronder een dvd-speler, een stofzuiger, een mobiele telefoon en een donkerblauwe Peugeot bromfiets. De bromfiets is opgenomen in het internationaal signaleringssysteem. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Zoeterwoude Politie houdt verdachten aan voor handel in pillen

Politie, Justitie en de inspectie voor de Gezondheidszorg hebben maandag 7 augustus in een woning in Zoeterwoude meer dan 1.000 farmaceutische preparaten aangetroffen. Het gaat hier om een niet geregistreerd-preparaat erectiepil in vaste- en vloeibare vorm. Een 34 jarige vrouw uit Leiden en een 38 jarige man uit Zoeterwoude werden daar aangehouden. Zij worden verdacht het onbevoegd handelen in geregistreerde medicijnen dan wel het handelen in en het voorhanden hebben van ongeregistreerde farmaceutische preparaten. In landelijke dagbladen werden advertenties voor de verkoop geplaatst. De verdachten zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Politie en justitie zetten het onderzoek in deze zaak voort.

Gouda Meerdere aanhoudingen in zaak van geweld

De politie heeft maandag 7 augustus rond 12.30 uur nog twee jongens van 17 en 19 jaar uit Gouda aangehouden vanwege hun betrokkenheid bij een geweldsincident dat zich zaterdagnacht 5 augustus op de Burgvlietkade afspeelde. Een 15 jarige Gouwenaar werd daar zonder aanleiding in elkaar geslagen door drie jongens. Eén van deze jongens, een 19 jarige Gouwenaar kon die nacht nog worden aangehouden en werd na zijn verhoor die zaterdag weer op vrije voeten gesteld. De politie ging verder met het onderzoek en hoopte snel de twee andere daders aan te kunnen houden. Maandag melden de verdachten zich aan het politiebureau waar ze werden aangehouden en ingesloten. Zij zitten nog vast.

Gouda Verdachte van diefstal auto aangehouden

De politie heeft maandag 7 augustus een 17 jarige jongen uit De Meern aangehouden. De jongen had kans gezien om bij een autoreparatiebedrijf aan de Statensingel een auto te stelen. Een 21 jarige Gouwenaar had zijn Peugeot op 31 juli jl. ter reparatie aangeboden en ontdekte op 1 augustus dat hij daar van het terrein was gestolen. Kennelijk had iemand in een onbewaakt ogenblik kans gezien om de autosleutels uit het kantoor te halen om daarmee te auto te stelen. De verdenkingen gingen uit naar de jongen uit de Meern die daar als invalhulp werkte. Toen de jongen zich maandag weer bij het bedrijf meldde en er inmiddels meer verdachte omstandigheden waren, greep de manager in en belde de politie. Deze hield de jongen aan en sloot hem in. De auto werd, mede dankzij de hulp van de moeder van de verdachte en het politieregiokorps Utrecht, in Vleuten teruggevonden. De verdachte zit nog vast.

--- einde berichten ---


---

Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

---- --