Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Fietser het ziekenhuis in na aanrijding

Publicatiedatum: 8-8-2006 16:46:52

Arnhem - Een 57-jarige fietser uit Dieren is maandagmiddag naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op de Kruisstraat nabij de Mr. P. J. Oudsingel in Arnhem betrokken was geraakt bij een aanrijding. Het slachtoffer had vermoedelijk rugletsel opgelopen toen hij werd aangereden door een auto, bestuurd door een 30-jarige vrouw uit Arnhem. De automobiliste was vanaf de Mr. P. J. Oudsingel rechtsaf de Kruisstraat ingereden. Daarbij zou ze op de verkeerde weghelft zijn beland. Daar reed op dat moment de fietser uit Dieren. Bij de daaropvolgende aanrijding liep de Dierenaar letsel op. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ruzie tussen kinderen loopt uit de hand, man aangehouden
Publicatiedatum: 8-8-2006 16:46:21

Arnhem - Een ruzie tussen kinderen onderling in de wijk Appelgaard in Arnhem is maandag kennelijk zo uit de hand gelopen dat er een handgemeen was ontstaan. De politie heeft daarbij een 36-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van mishandeling van een 49-jarige vrouw. Het slachtoffer had daarbij een lichte verwonding opgelopen. Volgens de vrouw zou haar dochter door kinderen in de buurt zijn gepest en geslagen. Toen de vrouw daarop verhaal wilde halen bij een van de vermeende daders. Toen die zijn verhaal thuis vertelde zou de 36-jarige op zijn beurt weer naar de 49-jarige vrouw zijn gegaan waarna er geslagen zou zijn. De vrouw waarschuwde daarop de politie die de Arnhemmer aanhield. De man is na verhoor weer vrijgelaten en kreeg van justitie een dagvaarding. Volgens zijn verklaring zou het slachtoffer zijn zoontje geslagen hebben.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 8-8-2006 16:45:55

Arnhem - In de Arnhemse wijk Geitenkamp heeft de politie maandagmiddag een 57-jarige bewoner aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 47-jarige echtgenote bij een ruzie met een stok te hebben geslagen. Ook zou hij haar hebben bedreigd met de dood. Het slachtoffer was bij de ruzie licht gewond geraakt. Een van de kinderen had de politie gewaarschuwd. Bij de komst van de agenten bleek de man nog thuis en werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Door de vrouw is aangifte gedaan. De man is in verzekering gesteld en zit nog vast.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Edenaar achter tralies na verkeersovertreding

Publicatiedatum: 8-8-2006 16:45:22

Arnhem - Door een verkeersovertreding in Arnhem is een 55-jarige Edenaar maandagmiddag achter de tralies beland. Doordat de man door agenten werd betrapt kwam aan het licht dat de man nog enkele dagen gevangenisstraf tegoed had en voor ruim 1300 euro aan boetes had openstaan. De man is ingesloten en kon bovendien de boetes niet betalen. Daarom is ook zijn auto afgepakt.
Surveillerende agenten zagen de Edenaar rond half vijf over de busbaan aan het Velperplein rijden en lieten de man stoppen. Toen de man een bekeuring kreeg gaf hij een valse naam op, maar bij controle in het bevolkingsregister kwam de aap al snel uit de mouw. Toen de juiste identiteit van de Edenaar bekend was bleek dat de man in het opsporingsregister voorkwam en nog wat te goed had van justitie. Voor het rijden over de busbaan en het opgeven van een valse naam kan de Edenaar wederom enkele boetes tegemoet zien.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmelse raakt rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
Publicatiedatum: 8-8-2006 16:44:45

Arnhem - Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben maandagmiddag op de Eldenseweg in Arnhem het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige vrouw uit Bemmel. De Bemmelse was kort daarvoor betrapt op een snelheidsovertreding toen ze met 124 km/u over de Eldenseweg reed. Op deze weg mag maximaal 70 gereden worden. Bij snelheidsoverschrijdingen van 50 km/u of meer kan de politie het rijbewijs invorderen. Tegen de Bemmelse wordt proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---