Time : 16:56:49
Date : 08 August 2006
Sender Name: Kabinet Dirk Van Mechelen

Vlaams geld voor vernieuwingsprojecten in Geel en Mechelen

Persmededeling van Dirk Van Mechelen
Vlaams minister van Financiën en Begroting en Ruimtelijke Ordening
---------------------------------

Vlaams geld voor vernieuwingsprojecten in Geel en Mechelen

In het kader van de bestrijding van leegstaande en verwaarloosde bedrijfsruimten, kent Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen ¤ 130.000 toe voor het vernieuwingsproject rond de PIDPA-magazijnen in Geel en ¤ 30.000 voor de sloop van een bedrijfsgebouw in Mechelen.

Minister Van Mechelen komt voor 30% of ¤ 129.370 tussen in de verwerving van de vroegere PIDPA-magazijnen in de Gasthuisstraat in Geel. Deze magazijnen werden gebruikt voor de opslag van materialen voor de aanleg van drinkwaterleidingnetten, maar staan na de uitdienstneming van de bijhorende watertoren leeg.

De stad Geel heeft deze gronden, gelegen in een binnengebied, herbestemd om er zo'n 240 nieuwe sociale woongelegenheden op te richten. Er komt een grote diversiteit aan woningen, gaande van eengezinswoning tot duplex, appartement en bejaardenwoning, en met zowel laagbouw als appartementencomplexen. Daarnaast zal er door de aanleg van nieuwe wegen in het binnengebied een groot aantal privékavels op de markt komen. De hele operatie is in handen van de Geelse Bouwmaatschappij, die zal samenwerken met Kleine Landeigendom Zuiderkempen, het OCMW en de stad Geel.

In Mechelen trekt de minister ¤ 30.604 uit voor de sloop van een vroeger bedrijfsgebouw. Het pand, gelegen in de Schaliënhoevedreef, maakt plaats voor een transportbedrijf. De tegemoetkoming van de Vlaamse overheid, goed voor 90 procent van de kostprijs die voor subsidiëring in aanmerking komt, kadert in het (gewijzigde) decreet van 19 april 1995 houdende maatregelen ter bestrijding en voorkoming van leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimten.


------------------------------
Voor meer info: Kabinet Vlaams minister Dirk Van Mechelen Persdienst: Philippe Heyvaert en Sabine Van Dooren Tel.: 02/552.67.35 GSM: 0495/23.16.90 Fax: 02/552.67.01 e-mail: persdienst.vanmechelen@vlaanderen.be