Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (08/08/06)

OOSTERHOUT NB, 8 augustus 2006

Politie houdt verdachte huiselijk geweld en mishandeling aan

TILBURG: De politie heeft maandag 7 augustus om 14.50 uur een 38-jarige man uit Tilburg aangehouden op verdenking van huiselijk geweld en mishandeling.
De man wordt ervan verdacht maandag 7 augustus zijn 60-jarige vader te hebben mishandeld en bedreigd. Ook zou hij een rolluik van diens woning hebben vernield. De verdachte viel zijn vader aan op de binnenplaats van diens woning.
Toen een toevallige passante het slachtoffer hulp aanbood, richtte de agressieve verdachte zich op de vrouw. Hij gaf de vrouw, een 33-jarige Tilburgse, diverse klappen, waarop zij de politie belde. Toen de politie ter plaatse kwam, was de verdachte al vertrokken. Hij kon even later in zijn woning worden aangehouden. De vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling.
De man is in verzekering gesteld en ingesloten.

Winkeldieven aangehouden

TILBURG: Personeel van een supermarkt aan de Observantenhof heeft maandag 7 augustus rond 15.00 uur een 40-jarige Tilburgse aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had geprobeerd een paar schoenen en een flesje drinken weg te nemen. Een oplettende getuige had dit gezien en het winkelpersoneel gewaarschuwd.
De dievegge is overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. Ze bekende de diefstal te hebben gepleegd. De vrouw is na verhoor heengezonden met een AU-dagvaarding. Op deze dagvaarding staat de datum vermeld waarop de vrouw zich voor de rechter moet verantwoorden.

TILBURG: In een supermarkt aan het Bart van Peltplein hield winkelpersoneel maandag rond 16.45 uur een 56-jarige man uit Tilburg aan op verdenking van winkeldiefstal. Een personeelslid had via de bewakingscameras gezien dat de man diverse levensmiddelen in de zakken van zijn jas stopte. Toen hij deze goederen bij de kassa niet ter betaling aanbood, werd hij aangehouden. De verdachte is overgedragen aan de politie. Tijdens verhoor op het politiebureau legde hij een bekentenis af. De man kreeg na overleg met Justitie een boete van EUR 130,- opgelegd, die hij betaalde.

TILBURG: Een beveiligingsmedewerker heeft maandag 7 augustus rond 19.20 uur in een supermarkt aan de Broekhovenseweg een 49-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had geprobeerd vlees en kaas weg te nemen. Ze had deze spullen in een tas gestopt en zij tegen de caissière dat ze die in een andere winkel gekocht had.
Op het politiebureau bekende de vrouw de diefstal. Ze is na verhoor met schikkingsvoorstel heengezonden. Als ze deze boete niet betaald, moet ze alsnog voor de rechter verschijnen.

Politie houdt verdachte auto-inbraak aan

TILBURG: Politiemensen van het Biketeamn hebben dinsdag 8 augustus rond 12.45 uur een 46-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van auto-inbraak.
Tussen 12.00 uur en 12.30 uur is ingebroken in een vrachtwagen, die geparkeerd stond op de Spoorlaan. Daarbij is een navigatiesysteem buitgemaakt. Oplettende getuigen gaven de politie een signalement door. De aangehouden verdachte, een bekende van de politie, voldeed volledig aan dit signalement. De man, een veelpleger, is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man aangehouden na rijden onder invloed

TILBURG: In de nacht van maandag 7 augustus op dinsdag 8 augustus rond 02.00 uur heeft de politie op de Bredaseweg een 41-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 400 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 3 uur opgelegd.

Politie houdt man aan na rijden zonder rijbewijs

TILBURG: Politiemensen controleerden maandag 7 augustus rond 22.40 uur op het Sint Pietersplein een 19-jarige automobilist uit Tilburg. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en werd hiervoor aangehouden. Nadat hij een verklaring had afgelegd, is hij heengezonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bedrijfsinbraak

UDENHOUT: Tussen maandag 7 juli 17.00 uur en dinsdag 8 juli 07.45 uur is ingebroken in het gebouw van een zorginstelling in de Schoorstraat. Daarbij is een geldbedrag buitgemaakt. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in. Daarbij wordt onder andere bekeken hoe de inbreker(s) is/zijn binnengekomen.

Auteur: Leonie van Ooijen