Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DIERENRIJK EUROPA VIERT GEBOORTE VAN WILDE ZWIJNEN-VIJFLING

Dierenpark in Mierlo heft glas ouzo op geboorte tijdens Mediterrane avond

Mierlo, dinsdag 8 augustus 2006 - Dierenrijk Europa, vlakbij Eindhoven, is trots op de geboorte van een vijftal wilde zwijnen. De vijfling kwam zaterdag 5 augustus ter wereld en leeft in het Oerbos, één van de zeven Europese landschappen in het park. Dierenrijk Europa heft op zaterdag 12 augustus, tijdens Mediterrane avond met het thema Griekenland, een glas ouzo om de geboorte te vieren. Wilde zwijnen komen buiten dierentuinen voor in onder andere Griekenland.

In Dierenrijk Europa heeft een vrouwenzwijn afgelopen zaterdag het leven geschonken aan een gezonde wilde zwijnen-vijfling. Om de geboorte van deze dieren te vieren, krijgen alle bezoekers van de Mediterrane avond met het thema Griekenland, een glas ouzo aangeboden. Deze avondopenstelling vindt plaats op zaterdag 12 augustus en duurt tot 22.00 uur. Tijdens deze thema-avond kunnen bezoekers ook genieten van Griekse muziek, Griekse hapjes en kinderentertainment.

Moeder houdt biggen in nest
De jonge wilde zwijnen in Dierenrijk Europa kwamen na een draagtijd van vier maanden ter wereld. Direct na de geboorte zijn de jonge dieren al zeer beweeglijk, maar mogen van moeder het nest nog niet verlaten. Naar verwachting zijn de dieren op korte termijn zichtbaar voor publiek. Een vrouwtjeszwijn verdedigt haar biggen actief. Een vijand die toch in de buurt van haar jongen komt, wordt eenvoudig omvergelopen. De bijzondere strepentekening van de jongen dient ter camouflage en wordt een maand of zes door hen gedragen. Daarna krijgen ze de karakteristieke volwassen vacht.
---