Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (08/08/06)

OOSTERHOUT NB, 8 augustus 2006

Man gearresteerd na vernielen van ruiten

RAAMSDONKSVEER: Maandagmiddag 7 augustus arresteerde de politie een 26 jarige inwoner van Raamsdonksveer. De man vernielde rond 16.15 uur ruiten van woningen op de Hameldonk. De auto van de verdachte stond in de straat met geopend bestuurdersportier geopend en een draaiende motor. De man had inmiddels kans gezien om met een breekijzer om ruiten van vier verschillende woningen te vernielen. De verdachte was duidelijk onder invloed van drugs. Hij was niet aanspreekbaar en sloeg wartaal uit. Na zijn aanhoudingen zijn de agenten eerst met hem naar het ziekenhuis gegaan, omdat hij een flinke snijwond had opgelopen bij zijn activiteiten. De verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Woningstichting Volksbelang heeft (als eigenaar van de huizen) inmiddels aangifte gedaan van vernieling.

Mannen aangehouden met inbrekersgereedschap

OOSTERHOUT: Een onverzekerde auto trok in de nacht van maandag 7 augustus op dinsdag 8 augustus de aandacht van surveillerende agenten. Rond 02.20 uur zagen agenten de auto, met twee inzittenden, rijden over de Boerhaavelaan. De meldkamer gaf verder aan dat de tenaamgestelde geen rijbewijs had en nog boetes had openstaan. De auto ging er echter vandoor en er volgde een kleine achtervolging. Die eindigde in bij een wegopbreking op de Vraggelse Baan. Daar botste de auto bij een wegversmalling op betonnen blokken. De bestuurder gaf als reden voor de ontsnappingspoging op dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Bij nadere controle van de auto vonden de agenten echter ook inbrekerswerktuigen (handschoenen, zaklampen en schroevendraaiers).
De twee inzittenden werden aangehouden. Het gaat om 21-jarige en een 26 jarige man, beiden afkomstig uit Breda. Ook in hun kleding werd inbreekgereedschap gevonden.
Beide mannen zijn ingesloten en het in beslag genomen gereedschap wordt nader onderzocht door de technische recherche.

Bekeuring voor fietser op autosnelweg

GILZE: Een 29-jarige inwoner Gilze kreeg een bekeuring omdat hij op de snelweg fietste.
Agenten troffen hem in de nacht van maandag 7 augustus op dinsdag 8 augustus aan op de vluchtstrook van de A-58. De man reed rond 00.40 uur zonder licht over de vluchtstrook in de richting van Gilze. De man kon zich niet legitimeren en gaf in eerste instantie een valse naam op. Om die reden moest hij mee naar het politiebureau, waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Gesignaleerd persoon opgepakt

WAALWIJK: Een automobilist die zijn mobiele telefoon vasthield tijdens het autorijden kreeg een bekeuring. Dat gebeurde op dinsdag 8 augustus om 07.40 uur. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring bleek dat de verdachte een valse naam opgaf. Dat was reden voor zijn arrestatie, waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau. Eenmaal in het politiebureau werd de reden al snel duidelijk. Hij had namelijk nog een paar vonnissen openstaan bij Justitie. Het ging o.a. om 14 dagen hechtenis en een geldboete van 165,- Verder bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man is aan het Openbaar Ministerie overgedragen voor de tenuitvoerlegging van de straffen.

Arrestatie na bedreiging

OOSTERHOUT: Een 40 jarige inwoner van Oosterhout deed bij de politie aangifte van bedreiging. Het misdrijf vond plaats op maandagmiddag 7 augustus om 15.30 uur.
Een voormalige werknemer bedreigde het slachtoffer. De werknemer was ingehuurd via een uitzendbureau, maar voldeed na twee werkdagen niet aan de gestelde eisen. Dat gebeurde vorige week en er volgde ontslag. De verdachte kwam maandag 7 augustus terug en eiste geld. Toen hij dat niet kreeg, bedreigde hij het slachtoffer met de dood. De politie arresteerde korte tijd later (17.15 uur) de verdachte, een 42-jarige man uit Made.
De man ontkende de bedreiging maar er waren enkele flink wat getuigen die het tegendeel verklaarden. De verdachte kreeg in overleg met het Openbaar Ministerie een schikking van 170,-. Als hij die schikking betaalt, voorkomt hij een gang naar de rechter.

Notoire stalkster opnieuw in de fout

HANK: De politie arresteerde op maandag 7 augustus 2006 een 36-jarige vrouw uit Hank op verdenking van stalking. De vrouw viel al geruime tijd twee inwoners van Hank telefonisch lastig. Dat bestond het opbellen en vervolgens zonder iets te zeggen weer op te hangen en het sturen van sms-berichten. Beide slachtoffers deden aangifte van stalking. De wijkagent stelde vervolgens een onderzoek in en stuitte al snel op de bewuste verdachte. De vrouw is in het verleden al eerder door de rechter veroordeeld voor soortgelijke feiten. De verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld en heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. De vrouw wordt woensdagochtend 9 augustus voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Schennispleger in Made

MADE: Op maandagmiddag 7 augustus zijn twee minderjarige meisjes slachtoffer geworden van een exhibitionist. De nog onbekende man benaderde de meisjes tussen 15.00 uur en 15.30 uur op de Norbartstraat. Hij toonde zijn geslachtsdeel aan de 8-jarige meisjes. Die gingen er snel vandoor en informeerden hun moeders, waarna de politie ingeschakeld werd. Agenten hebben, op basis van het signalement, de wijk doorzocht maar de verdachte niet meer aangetroffen. Beide slachtoffertjes kregen nadat ze hun verhaal hadden gedaan ieder een zogenaamde Be-Good-Bear uitgereikt. Dat zijn knuffelbeertjes die hulpverleningsdiensten uitreiken aan jonge slachtoffertjes van ingrijpende gebeurtenissen (bijv. brand, auto-ongeval of misdrijf).

Auteur: Jeroen Steenmeijer