2e persbericht van dinsdag 8 augustus 2006

Eindhoven, 08-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden voor mishandeling

De politie heeft dinsdagmiddag rond 13.00 uur een 23-jarige man uit Eindhoven aangehouden in de woning van zijn 23-jarige vriendin in Strijp. Het stel had een woordenwisseling waarna de man haar in het gezicht spuugde. Ook sloeg hij haar in haar gezicht. De politie hield de man aan voor mishandeling. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld.

Helmond: Diefstal uit woning

In een woning in de Oudartstraat is in de nacht van maandag op dinsdag tussen 04.00 uur en 08.40 uur ingebroken. Via een onafgesloten deur aan de voorzijde van de woning is het pand betreden. Er zijn onder meer twee klokjes, een fotocamera en contant geld weggenomen.

Helmond: 163 bekeuringen bij snelheidscontrole

Dinsdagmiddag heeft de politie tussen 10.15 uur en 14.00 uur een snelheidscontrole gehouden in de Varenschut. Hierbij zijn 1503 voertuigen gecontroleerd en 163 bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid is 90 km/u, terwijl de maximum toegestane snelheid 50 km/u is.

Best: Rijbewijs ingevorderd van snelheidsduivel

Dinsdagmiddag omstreeks 12.00 uur heeft de politie op de NCB Weg een 51-jarige man uit Nuenen aangehouden omdat hij te hard reed. De automobilist reed na correctie 116 km/u, terwijl de maximum toegestane snelheid hier 60 km/u is. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Bladel / Asten: Politie houdt verdachte van handel in drugs aan

Na een uitgebreid onderzoek heeft de politie zondagavond rond 22.15 uur op de Schoolstraat in Asten een 29-jarige man uit Bladel en een 25-jarige vrouw uit het Belgische Grobbendonk aangehouden. De vrouw zat bij de man in de auto op het moment van aanhouding. De man wordt verdacht van handel in drugs.

Hij zou eerder dat weekend, vanuit zijn woning in Bladel, ruim honderd gram weed verkocht hebben aan twee Belgische mannen van 31 en 27 jaar. Deze twee verdachten werden zaterdagavond rond 20.50 uur aangehouden toen ze over de Postelweg in Bladel reden. Bij controle bleek dat zij softdrugs bij zich hadden. Tijdens een huiszoeking in de woning van de 29-jarige verdachte werden ruim vijf kilo henneptoppen, een halve gram amfetamine, twee flesjes GHB, ruim zestig anabolen steroïden (groeihormonen) en een alarmpistool aangetroffen.

De twee Belgische mannen zijn dinsdag in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt. De Belgische vrouw is eveneens vandaag in vrijheid gesteld. De politie kon niet aantonen dat de vrouw betrokken is bij deze zaak. De 29-jarige verdachte is in verzekering gesteld en zal donderdag voorgeleid worden aan de rechter commissaris.

Liessel: Beschonken automobilist veroorzaakt eenzijdig ongeval

De politie heeft maandagavond rond 22.00 uur in de Loon een 29-jarige en een 30-jarige Pool aangehouden. De mannen reden vanuit Deurne in de richting van Liessel toen de 29-jarige automobilist de macht over het stuur verloor. Hierdoor ontstond een aanrijding. De mannen zijn beiden meegenomen naar het bureau omdat het, in eerste instantie, niet duidelijk was wie de bestuurder was. De passagier is in vrijheid gesteld. De automobilist bleek te veel alcohol gedronken te hebben. De 29-jarige bestuurder had een promillage van bijna 1,05. Ook bleek de identiteitskaart van de man vervalst te zijn. Agenten hebben de bestuurder in verzekering gesteld en de identiteitskaart in beslag genomen.