Twentsche Kabel Holding NV

TKH neemt Schrade Kabel- und Elektrotechnik GmbH over

TKH neemt Schrade Kabel- und Elektrotechnik GmbH over Haaksbergen, 8 augustus 2006 - Raad van Bestuur

TKH maakt bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt over de overname van Schrade Kabel- und Elektrotechnik GmbH te Allmendingen (Duitsland). Schrade is gespecialiseerd in de vervaardiging van complexe kabelsystemen ten behoeve van de machinebouwsector.

De activiteiten van Schrade betekenen een versterking van de positie van TKH in Duitsland op het gebied van hoogwaardige bekabelingsystemen. De activiteiten van Schrade zijn volledig complementair aan de kabelactiviteiten van TKH binnen de segmenten Building en Industrial Solutions. Door de toevoeging aan het TKH-portfolio van kabelsystemen zullen complete oplossingen en nieuwe groeimogelijkheden ontstaan voor zowel TKH als Schrade in de Duitse markt. Met de acquisitie wordt voor de TKH-groep specifieke kennis vergaard op het gebied van systeemleveranties in de Duitse markt. Met deze overname beoogt TKH tevens een uitbreiding van de dienstverlening bij bestaande klanten.

Schrade realiseert met 70 medewerkers (FTE) een omzet van circa EUR 11 miljoen op jaarbasis.

De overname van Schrade zal nog dit jaar een positieve bijdrage leveren aan de winst per aandeel van TKH. De overname zal uit de beschikbare middelen worden gefinancierd.

TKH Group