Politie Gelderland-Zuid

Aangehouden voor leksteken band

Hedel, 08-08-2006 o Maandagavond hield de politie in Hedel een 40-jarige inwoner van deze plaats aan op verdenking van vernieling. De man zou eerder die avond een autoband hebben lekgestoken van een wandelaar op de Mussenwaard.

Deze wandelaar, een 41-jarige Bosschenaar, sprak twee mannen aan die op het strandje bier aan het drinken waren en zag dat zij lege blikjes in het water gooiden. Hij vond dit gedrag niet kunnen en verzocht hen die blikjes gewoon mee naar huis te nemen. De heren reageerden hier niet op. Vervolgens zou één van hen, de 40-jarige, naar de auto van de Bosschenaar zijn gegaan en stak een band lek. Daarop gingen de mannen er met een auto vandoor.

De 41-jarige noteerde het kenteken en waarschuwde de politie. Politiemensen zagen de desbetreffende auto even later staan bij een woning in Hedel. Daar troffen zij ook de verdachte aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De man bekende meteen en gaf aan spijt te hebben van zijn daad en de schade te willen vergoeden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De 41-jarige deed aangifte van vernieling.
(08)