Gemeente Voorschoten

Persberichten - 'Kita Vielaazje'; kinderen bouwen Afrikaans dorp in Voorschoten
Uitgebracht op: woensdag 24 mei 2006

Van 8 tot en met 10 augustus 2006 bouwen kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar een heus Afrikaans dorp, onder de naam Kita Vielaazje Dit is één van de activiteiten die plaatsvinden tijdens de Jeugd Vakantie Bezigheden in de laatste twee weken van de zomervakantie in Voorschoten.

De kinderen kunnen liefst 3 dagen lang naar hartelust bouwen, spelen en werken aan
en in hun Afrikaans dorp. Op traditionele wijze maken zij kennis met het bouwen van hutten, het Afrikaanse eten en vooral hoe de verschillende stammen in Kita leven en spelen. Natuurlijk kunnen de kinderen ook in hun eigen dorp blijven slapen. Een absoluut unieke belevenis die niemand mag missen. De organisatie van dit dorp ligt in handen van vele vrijwilligers, zo doen onder andere mensen van de stichting jumelage Voorschoten Kita (Mali) mee, maar ook van buurthuis Vlietwijk, WMC Alettahof, jongerencentrum The Basement en de PKN Voorschoten.

Het project wordt financieel ondersteund door het NCDO, Fonds 1818 en de gemeente Voorschoten. Maar alleen met geld kan het dorp niet bestaan. De organisatie is op zoek naar vrijwilligers voor de kookploeg, naar groeps- en spelbegeleiders en naar nachtwakers voor Kita Vielaazje.

Zaterdag 27 mei 2006 organiseren Malinese vrouwen in de Alettahof met hulp van de jumelage van 13.00 tot 16.00 uur allerlei activiteiten voor kinderen. Vanaf 17.00 uur is er een Afrikaans diner met traditionele dans en zang. De kosten van de middag zijn 5 euro en voor het diner 10 euro.


- einde bericht -