Gemeente Heerde

Week 32, 8 augustus 2006

Burgerlijke stand
Geboren

* Rianne Hendrike Johanna Wilbrink, dochter van J. Wilbrink en G.J. Haak
* Emma Everdien Draaijer, dochter van K. Draaijer en J.C.E. Bijsterbosch
* Tess Dian Rorije, dochter van H. Rorije en A.M. Borst
* Marie Rosalin Mulder, dochter van G.H. Mulder en M.L. Dijkslag

Ondertrouw/voorbereiding partnerschap

* J. Tilgenkamp en G.A. Schuurman

* R.M.L.P. Wartenberg en B.H.K. de Wilde

* G. Stegeman en G.J. Biesterbosch

* J. Kwakkel en M.R. Veldkamp

* S.D. Dekker en S.J.L. Veerman

* S.A. Dekker en M.J. Steenbergen

Huwelijk

* R. Loeven en G.H. van der Wal

Overleden

* A.A.A. Brinkman-de Kat

* A.A. Kranendijk

* C.F.A. Vermanen

* G. Horst

* B. Montizaan-van Apeldoorn

* B.P. Tideman-de Vries

* T. Ekkels-Krans

* C.E.S. Overbosch-Mol

* M.C. Lok-Bakker

* N.M. van der Wal-van den Brink

Informatieavond Wmo

Op dinsdag 15 augustus wordt in het dorpshuis van Heerde een informatieavond gehouden over de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). De avond begint om 19.30 uur.

De Wmo is een nieuwe wet die op 1 januari 2007 officieel de Wvg (Wet voorzieningen gehandicapten) en het huishoudelijke deel van de AWBZ vervangt. Daarnaast is de wet van belang voor vrijwilligers en mantelzorgers, jongeren, etc. De gemeente is druk bezig om lokaal beleid te ontwikkelen in het kader van deze wet. Tijdens de informatieavond wordt u geïnformeerd over de wet zelf, het concept-visiedocument van de gemeente en krijgt u volop de tijd om vragen te stellen.

Vrijstelling bestemmingsplan

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van de in het betreffende bestemmingsplan opgenomen vrijstellingsbevoegdheid (artikel 15 WRO), medewerking te verlenen aan:


- het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel Burgemeester Schorerlaan 21 te Heerde. De vrijstelling is noodzakelijk omdat het bouwblok wordt overschreden.


- het gedeeltelijk vergroten van een bedrijfspand op het perceel Postweg 50B te Heerde. De vrijstelling is noodzakelijk omdat het bouwblok wordt overschreden.

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 9 augustus 2006 gedurende twee weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk zijn of haar zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Ingekomen bouwaanvragen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 26 juli 2006 tot 2 augustus 2006 de volgende bouwaanvragen heeft ontvangen:

een aanvraag om lichte bouwvergunning voor:

- het plaatsen van een dakkapel op het perceel Beatrixweg 23 te Heerde
- het vergroten van het woonhuis op het perceel Vosbergerweg 13 te Heerde
- het gedeeltelijk vergroten van het woonhuis op het perceel Eessenkamp 79 te Wapenveld

een aanvraag om reguliere bouwvergunning voor:

- het gedeeltelijk vergroten van het woonhuis op het perceel Postweg 50A te Heerde

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Verleende bouwvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende bouwvergunningen heeft verleend:

lichte bouwvergunning voor:

- het gedeeltelijk vergroten van een garage/berging op het perceel A. Lijphartlaan 11 te Heerde Verzonden: 26 juli 2006

- het geheel plaatsen van een schuur/berging op het perceel Bornkamp 78 te Heerde Verzonden: 27 juli 2006

- het plaatsen van 3 of 4 lantaarnpalen op het perceel Eperweg 34A te Heerde Verzonden: 28 juli 2006

reguliere bouwvergunning voor:

- het plaatsen van een woning met bijgebouw op het perceel Heetkamp 2 te Heerde
- het geheel oprichten van een machine-berging op het perceel Kanaaldijk 1 te Heerde
- het geheel vernieuwen van een opslagruimte bij agrarisch bedrijf op het perceel Meenseweg 4 te Heerde Verzonden: 25 juli 2006

Verleende sloopvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende sloopvergunningen heeft verleend:

voor het slopen van:

- 2 gebouwen en caravans op het perceel Molenweg 1-3 te Wapenveld
- een transformatorruimte op het perceel Dorpsstraat, naast nr. 55 te Heerde Verzonden: 28 juli 2006

Openbare welstandsvergadering

Op vrijdag 18 augustus 2006 is de welstandsgedelegeerde in Heerde voor een openbare welstandsvergadering. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis van Heerde, aanvang 12.30 uur.

De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf woensdag 16 augustus 2006 ter inzage bij de balie van het team Bouw- en Milieutoezicht van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. De agenda wordt tevens op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst.

De welstandsvergaderingen met de welstandsgedelegeerde en een burgerlid vinden doorgaans elke donderdagmiddag in de even weken plaats.

Op donderdag 17 augustus 2006 vergadert de voltallige commissie (wisselende locaties).

De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf dinsdag 15 augustus 2006 ter inzage bij de balie van het team Bouw- en Milieutoezicht van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. De agenda wordt tevens op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst.

De welstandsvergaderingen met de voltallige commissie vinden elke donderdag in de oneven weken plaats.

Conform artikel 12 van de Woningwet is de welstandsvergadering openbaar. Indien u aanwezig wilt zijn, dan horen wij dit graag van u. Het team Bouw- en Milieutoezicht is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur, tel. 0578 - 699424. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Start onderhoud asfaltwegen

Op dinsdag 15 augustus 2006 wordt begonnen met de uitvoering van het groot onderhoud aan de asfaltwegen. De werkzaamheden zullen achtereenvolgens plaatsvinden op:
- Veldweg, tussen 1e Hoornerveenseweg en Kommerseweg;
- Vosbergerweg, tussen Roskamp/Zandakker en de komgrens in Hoorn. De wegen worden afgesloten voor het doorgaande gemotoriseerde verkeer. Voor het bestemmingsverkeer zal tijdens de werkzaamheden de bereikbaarheid zo goed mogelijk worden gehouden. Enige overlast is niet te voorkomen. Getracht wordt de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Activiteiten

dinsdag 15 augustus:
3e en laatste Hessendag in centrum van Heerde van 14.00 tot 21.00 uur

Inzameling oud papier

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina zamelt elke vrijdag en zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur oud papier in op het parkeerterrein aan de Veldweg in Heerde.

Atletiekvereniging De Gemzen zamelt tussen 2 en 11 augustus oud papier in bij de atletiekbaan op sportpark Molenbeek.

Indienen bezwaarschrift

Wordt u rechtstreeks in uw belang getroffen door een besluit met betrekking tot het verlenen van een vergunning of ontheffing, zoals bijvoorbeeld een kap-, sloop- of bouwvergunning of een ontheffing voor een evenement? Dan kunt u volgens de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending schriftelijk bezwaar maken bij het college van Heerde. U dient wel aan te geven waarom u bezwaar maakt.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In spoedgevallen kan de voorzieningenrechter van de rechtbank in Zutphen bij afzonderlijk schrijven worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren bedraagt dit recht in de meeste gevallen E 141,--.

Indienen van klachten
Wordt uw brief niet tijdig beantwoord, bent u onheus behandeld of hebt u klachten over gedragingen van bestuurders of ambtenaren van de gemeente? Dan kunt u op grond van de klachtenregeling een klacht indienen bij het college van Heerde.


---- --