Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 8 augustus

Fryslân, 08-08-2006 o De politieberichten van maandag 7/8 07.00 uur t/m dinsdag 8/8 07.00 uur.

Burgum: vijftien lantaarnpalen vernield
De politie stelt een onderzoek in naar het vernielen van vijftien lantaarnpalen in diverse straten in Burgum. Op de Lageweg, Trambaan, Tussendijken, Freek Bosgraafstraat en de Elingsloane moesten zondag tussen 0.00 uur en 10.30 uur een aantal lantaarnpalen het ontgelden. In alle gevallen werd het luikje van de lantaarnpaal vernield, waarna het binnenwerk naar buiten werd getrokken. Hierdoor lagen de elektriciteitskabels open en bloot. Een medewerker van Nuon heeft zondag alle vernielde lantaarnpalen weer hersteld. Er is aangifte gedaan door een 44-jarige inwoner van Burgum.

Leeuwarden: open motorboot gestolen
De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een open motorboot die achter een woning aan de Feddemastate lag. Tussen zondagavond en maandagavond werd de motorboot van het merk Wato, type 440, weggenomen, nadat met men eerst een kabelslot had geforceerd waarmee de boot aan de wal vast lag. De 52-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte.

Schiermonnikoog: politie onderzoekt mishandeling
De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 22-jarige inwoner van Uithuizen en een 19-jarige inwoner van Warffum. Het duo werd maandagochtend vroeg op de Nieuwestraat zonder duidelijk aanleiding geslagen door een 21-jarige inwoner van Schiermonnikoog. Het slachtoffer uit Uithuizen moest zich onder doktersbehandeling stellen vanwege letsel aan zijn hoofd. Het slachtoffer uit Warffum bleef ongedeerd. Beide mannen deden aangifte. De verdachte is uitgenodigd voor een gesprek op het politiebureau.

Leeuwarden: flatscreen gestolen bij inbraak
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een school aan de Agora. Tussen vrijdagmiddag en maandagochtend kwam men binnen door een ruit te forceren. Er werd een flatscreen weggenomen. Een 51-jarige inwoner van Leeuwarden deed namens de school aangifte.

Koudum: kleine hennepkwekerij opgerold
De politie heeft maandagmiddag in een woning aan de Jacobus van der Waeyenstraat een kleine hennepkwekerij opgerold. De politie ontdekte de kwekerij na een tip en trof ter plaatse achttien kleine hennepplanten en een grote plant aan. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen een 42-jarige inwoner van Koudum.

Ypecolsga: automobiliste gewond bij aanrijding
De politie heeft maandagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de N354 ter hoogte van Ypescolsga. Een 22-jarige automobiliste uit Hommerts zag te laat dat een aantal autos voor haar stilstonden. Ondanks remmen kon de vrouw een aanrijding niet meer voorkomen. Zij reed tegen de auto van een 43-jarige inwoner van Heeg, die vervolgens met zijn auto doorschoot en de auto van een 47-jarige inwoner van Lemmer raakte. De vrouw uit Hommerts werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De andere twee bestuurders liepen geen letsel op. Alle drie betrokken voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Oosterwolde: inbreker overlopen
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Westermaad. Maandagavond laat hoorde één van de bewoners gestommel op de benedenverdieping. De 14-jarige bewoner ging op onderzoek uit en zag een onbekende man in de hal staan. Hier ontstond tussen de twee een worsteling, waarna de onbekende man er van door ging. Of er iets is weggenomen is niet bekend.

Sneek: rijden tijdens rijontzegging
De politie heeft dinsdagochtend vroeg op de Muntstraat een 36-jarige automobilist uit Sneek gecontroleerd. De man bleek een voertuig te besturen terwijl hij een rijontzegging had. Tevens negeerde de man een gesloten verklaring. Voor beide zaken is proces-verbaal opgemaakt.

Fryslân: rijden onder invloed
De volgende bestuurder werd betrapt op het rijden onder invloed. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod en eventuele bijzonderheden.

Dinsdagochtend vroeg, Conradi-Veenlandstraat in Damwoude, 21-jarige automobilist uit Damwoude, 370 ug/l, het rijbewijs van deze beginnende bestuurder is ingevorderd.