Aladdin's eSafe blokkeert file transfer via chat

IJsselstein, 8 augustus 2006 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet content, heeft de Applifilter-technologie in eSafe 5 verbeterd. Hierdoor kunnen organisaties nu kiezen of bestanden die medewerkers delen via Instant Messaging (IM) moeten worden geblokkeerd.

Het delen van bestanden via Instant Messaging is een snel groeiende bedreiging en vormt een van de meest risicovolle internetactiviteiten voor een organisatie. Zo worden phishing, spam, spyware, virussen en wormen veelvuldig verspreid door het gebruik van IM.

Met eSafe's AppliFilter kunnen organisaties messaging applications gebruiken met de zekerheid dat potentieel gevaarlijke bestanden worden geblokkeerd. De AppliFilter identificeert en blokkeert bestanden die mogelijk kwaadaardige code, illegale content of vertrouwelijke gegevens bevatten, waardoor organisaties worden beschermd op het internet.

Skype
De AppliFilter inspecteert verkeer van ICQ/AOL Instant Messenger, MSN Messenger, Windows Messenger en Yahoo Messenger bij de gateway, en identificeert hiermee eenvoudig IM-protocollen. Daarnaast kan eSafe IM via Skype en IP-telefoonverkeer blokkeren, veelvoorkomende zwakke plekken in organisaties.

"Door de verbeterde AppliFilter in eSafe krijgen organisaties het beste van beide werelden, betere beveiliging en efficiency door het gebruik van IM-applicaties", vertelt Shimon Gruper, vice president technologie bij de Aladdin eSafe Business Unit. "Veel organisaties rekenen even sterk op IM-applicaties als op hun e-mail. Met eSafe kunnen zij deze onbezorgd en veilig gebruiken."

Bestaande klanten van Aladdin krijgen via het eSafe Care update systeem automatisch de verbeterde Applifilter. Zij kunnen de technologie die bestandsoverdracht via IM blokkeert, direct activeren.

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.Aladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.



Ingezonden persbericht