Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 152

datum: 8 augustus 2006

Amersfoort aantrekkelijke trouwlocatie

Amersfoort lijkt een populaire stad om in te trouwen. Het aantal huwelijken en partnerschappen is dit jaar al fors gestegen. Uit cijfers blijkt dat er tot en met juli van dit jaar 32% meer mensen in het huwelijk zijn getreden ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit jaar zijn er 392 huwelijken en partnerschappen voltrokken, in 2005 waren dit er 297.

Opvallend is dat het aantal mensen dat in Amersfoort in ondertrouw gaat, veel minder is gestegen (15%) dan het daadwerkelijk aantal huwelijken. Het lijkt er dus op dat veel mensen uit de omgeving graag in deze stad willen trouwen.

Meest populair onder de trouwlustigen is de huwelijksvoltrekking in Het Oude Stadhuis. In dit historische pand hebben dit jaar al 203 paren elkaar het jawoord gegeven. Sinds februari biedt de gemeente ook een eenvoudige plechtigheid voor huwelijk of partnerschap. Deze plechtigheid vindt plaats op de donderdagmorgen, -middag of -avond in de trouwkamer in het stadhuis. 69 bruidsparen kozen voor deze mogelijkheid.

Een groot aantal mensen laat het huwelijk voltrekken op een bijzondere locatie. Zo heeft de ambtenaar van de burgerlijke stand de ceremonie al voltrokken in DierenPark Amersfoort, museum Fléhite en verschillende horecagelegenheden.

Kijk voor meer informatie over trouwen of een impressie van de trouwzalen op www.amersfoort.nl (onder Producten en diensten - Burgerzaken).

Informatie: Anke Hendriks, communicatieadviseur Concernstaf, e-mail: AS.Hendriks@amersfoort.nl, tel.: 033 469 42 09.


---- --