3 e persbericht van dinsdag 8 augustus 2006

Eindhoven, 08-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt verdachte van geweldsmisdrijf aan

Dinsdagmiddag omstreeks 12.00 uur hield de politie in een woning in het centrum een 46-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aan. Hij zou afgelopen zondagavond om 22.00 uur in een woning aan de Turfweg in Veldhoven ruzie hebben gekregen met de 41-jarige bewoner. De verdachte zou daarbij de bewoner met een voorwerp hebben gestoken. De bewoner raakte hierbij aan arm en benen gewond. Van de mishandeling deed het slachtoffer aangifte. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt man met luchtbuks aan

Dinsdagmiddag om 15.00 uur hebben politieagenten een 28-jarige Eindhovenaar in zijn woning aan de Kapitein Pulverstraat aangehouden. De politie was gewaarschuwd dat een man met een luchtdrukgeweer op voorbijgangers zou schieten. Een 16-jarige Eindhovense, die over de Gerretsonlaan liep, werd in haar linker bovenbeen aan de achterzijde geraakt. Zij deed aangifte van mishandeling. De verdachte verklaarde dat hij vanuit zijn woonkamer met een luchtbuks schoot op een kogelvanger, bevestigd aan het balkon; niet wetende dat sommige kogels hun weg volgden richting openbare weg. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zowel de luchtdrukbuks als de kogeltjes zijn in beslag genomen.

Eindhoven: Huiselijk geweld

In een woning in het stadsdeel Woensel Zuid heeft de politie dinsdagmiddag om 12.50 uur een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. De 23-jarige bewoonster was door haar vriend op het gezicht geslagen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Diefstal snacks en drank

Tussen maandag 22.00 en dinsdag 13.00 uur is er op een afgesloten bouwterrein aan de Narcislaan in een bouwkeet ingebroken. Weggenomen zijn diverse snacks en drank, waaronder vijf dozen met chips, drie treetjes frisdrank en drie kratten bier. Het slot van de toegangsdeur van de bouwkeet was opengebroken.

Son: Politie houdt hardrijder aan, rijbewijs ingevorderd

Een 46-jarige autobestuurder uit Liempde is dinsdagmiddag omstreeks 13.15 uur aangehouden toen hij met 112 km/u over de Rooijseweg reed. Hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Het rijbewijs is van de bestuurder ingevorderd.

Heeze: Politie houdt twee verdachten van diefstal aan

Een 23-jarige man uit Heeze en een 37-jarige man uit Eindhoven zijn dinsdag door de politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een getuige had die ochtend gezien dat een van hen drie brillen had weggenomen uit een zaak, gelegen aan de Jan Deckerstraat. Hierna verlieten zij de winkel en stapten samen in een auto. Aan de hand van een goed signalement zagen agenten het voertuig van de verdachten in de buurt van het gemeentehuis staan. Omstreeks 11.50 uur liep de 23-jarige verdachte naar de auto en kon door de politie worden aangehouden. In de auto zagen de agenten de drie gestolen brillen en andere spullen liggen waaronder kledingstukken met het prijskaartje er nog aan, vermoedelijk ook van diefstal afkomstig. Omstreeks 13.15 uur kon de tweede verdachte in een horecazaak aan de Kapelstraat worden aangehouden. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Oost West en Middelbeers: Snelheidscontrole

Tijdens een snelheidscontrole op de Westelbeersedijk zijn dinsdagmiddag tussen 14.20 en 16.00 uur 341 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 27 te hard. De hoogst geregistreerde snelheid bedroeg 105 km/u.

Asten: Politie houdt Pool met valse identiteitspapieren aan

De politie heeft dinsdagochtend om 0.30 uur op het politiebureau een 30-jarige Pool aangehouden. Bij controle moest hij zich legitimeren. De man gaf een identiteitskaart maar deze bleek vals. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en is hij voor verder onderzoek ingesloten.