Gemeente Zwolle

Theater De Spiegel gaat bijna open!


Datum uitgave: 09-08-2006
Hard gewerkt aan de laatste loodjes
U kunt De Spiegel niet meer over het hoofd zien als u over de Menno van Coehoornsingel rijdt. Het gebouw torent hoog boven de voormalige gevangenis en het Flevogebouw uit en ziet er van buiten veelbelovend uit. Op 21 juli 2006 is het theater bouwkundig opgeleverd. Dit betekent dat de buitenkant klaar is, maar dat er van binnen nog van alles moet gebeuren om het theater daadwerkelijk te kunnen gebruiken. Zo wordt gewerkt aan het regelen en proefdraaien van installaties en theatertechniek en wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting. De duizend rode stoelen zijn geplaatst, maar nog niet overal ligt vloerbedekking en hier en daar mist nog verlichting. Ook aan het restaurant in het theater, beheerd door Het Gilde van Jonnie en Thérèse Boer, wordt nog hard gewerkt. Overigens staat de topkok niet zelf in de keuken van Koperen Kees, zoals het restaurant gaat heten.

Kortom, het belooft een prachtig theater te worden! Nog even geduld voor de theaterliefhebbers, in september opent De Spiegel zijn deuren en gaat de openingsmaand van start.

September openingsmaand, september feestmaand!
De hele maand september staat bol van feestelijke openingsactiviteiten. Met in het eerste weekend speciaal voor 10.000 uitgelote Zwollenaren 'Gebroken Glas' onder leiding van Willem Alkema (bekend van Not the dr. Phil show). Heeft u zich nog niet opgegeven? Reageer dan alsnog! De shows zijn veelbelovend. In het weekend van 9 en 10 september 2006 volgt de Grand Tour met gratis rondleidingen die u meenemen door het hele theater, op plekken waar u anders nooit komt. Maar u bent ook van harte welkom tijdens het open huis op 16 en 17 september 2006, met medewerking van bijna 37 Zwolse koren en orkesten. En last but not least, u kunt naar Theo Maassen, Diep Triest, Concerto di Amsterdam en diverse andere populaire voorstellingen voor slechts een tientje! Houd Kijk op www.odeondespiegel.nl/feestmaand voor een uitgebreid overzicht. Vanaf 14 augustus 2006 gaat het bespreekbureau open en kunt u ook via de website kaarten reserveren of zich inschrijven voor de rondleidingen. De openingsmaand wordt in stijl afgesloten met de officiële opening voor genodigden op 30 september 2006.

Ook Schouwburg Odeon wordt verbouwd
Niet alleen aan De Spiegel wordt gewerkt, ook Odeon staat in de steigers. De foyers en de grote zaal krijgen een flinke opknapbeurt. Daags na de laatste voorstellingen van dit seizoen zijn alle stoelen verwijderd. Achter de schermen van beide theaters, - die overigens één organisatie zijn genaamd "Odeon De Spiegel" -, wordt hard gewerkt om alles klaar te maken voor een veelbelovend nieuw Zwols theaterseizoen.

De bonbonnièrezaal van Odeon (gebouwd in 1839) ondergaat een flinke metamorfose. De zaal is met de restauratie en verbouwing in 1986 geheel in oude luister teruggebracht en behoort tot een van de nog zeven overgebleven bonbonnièrezalen in Nederland. De zaal staat op de Rijksmonumentenlijst. Nu, 20 jaar later, is het tijd voor een opknapbeurt met nieuwe stoelen voor een beter zitcomfort en het plafond dat terug wordt gebracht in de oorspronkelijke kleur mint.

Daarnaast wordt de foyer aangepakt. Er komt nieuw meubilair, een receptiebalie en alle ruimtes worden voorzien van een nieuwe lik verf. Het wordt een gezellig theater met een uitstraling die past bij deze tijd. Het feestelijke open huis staat gepland op 24 september 2006. Het publiek is deze dag van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen. Tijdens dit open huis zijn er volop voorstellingen voor jong en oud. Meer info over het open huis van Odeon en De Spiegel binnenkort op www.odeondespiegel.nl.