PERSBERICHT

Halfjaarcijfers 2006 DHV Groep

De DHV Groep sluit de eerste helft van 2006 af met een bedrijfsresultaat van ¤ 7,0 miljoen en een nettoresultaat van ¤ 3,7 miljoen. De omzet steeg met 18% naar ¤ 171,7 miljoen.

De toegevoegde waarde steeg ten opzichte van 2005 met 12,6% naar ¤ 134,5 miljoen. De omzet kwam voor 52% uit Nederland en voor 48% uit het buitenland. De regio's Afrika, Noord-Amerika en Azië verbeterden hun bedrijfsresultaten, evenals de business groups Aviation, Ruimte en Mobiliteit en Water. De regio Europa en de business group Bouw en Industrie zagen een verslechtering van de resultaten ten opzichte van 2005. Dit is onder andere het gevolg van druk op marges in bepaalde segmenten. Alle andere bedrijfsonderdelen profiteerden van een aantrekkende markt, hoewel de business group Water kampt met een vertraging in de start van een aantal projecten.

Halfjaarcijfers

2006

2005

mln ¤

mln ¤

Netto-omzet

171,7

145,0

Toegevoegde waarde

134,5

119,5

Bedrijfsresultaat

7,0

4,4

Nettoresultaat

3,7

2,0

Toename omzet buitenland

Het aandeel van de omzet in het buitenland nam toe met 6% ten opzichte van 2005 en kwam uit op 48%. Dit is voor een belangrijk deel het gevolg van de volledige consolidatie van Stewart Scott International. DHV verkreeg eind 2005 een meerderheidsbelang in dit Zuid-Afrikaanse bedrijf. Door onder andere intensieve samenwerking tussen NACO (100% DHV) en SSI groeide het volume van de opdrachtenportefeuille en verstevigde DHV zijn positie op het Afrikaanse continent. Dit is in lijn met de strategische doelstelling van de DHV Groep om het internationale profiel verder te versterken.

Vooruitzichten

De nieuw gesloten contracten in de eerste helft van 2006 liggen boven het niveau van de vergelijkbare periode in 2005. De prognose is dat dit leidt tot een verdergaande groei van de omzet en een stijging van het nettoresultaat. Innovatiekracht en versterking van het internationale profiel door samenwerking met SSI (65% DHV) en het Noord-Amerikaanse Delcan (40% DHV), blijven belangrijk.

Enkele projecten in de eerste helft van 2006

· Waterzuiveringsinstallatie papierfabriek Meili, China
DHV verwierf de opdracht voor de bouw van een waterzuiveringsinstallatie bij een papierfabriek in Meili, China. DHV is verantwoordelijk voor het ontwerp en het bouwproces, de levering van apparatuur en de opstart van de waterzuiveringsinstallatie die 100.000 m3 afvalwater per dag kan verwerken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de AB-CARROUSEL®, de door DHV ontwikkelde waterzuiveringstechniek.

· Supervisie kwaliteitsmanagement FasTracks-project Denver, Verenigde Staten
DHV's Noord-Amerikaanse partner Delcan is door het Regional Transportation District (RTD) van de Amerikaanse stad Denver gecontracteerd voor het FasTracks project. Het project is onder andere gericht op de aanleg en de exploitatie van hogesnelheidslijnen. De waarde bedraagt 4,7 miljard US dollar en zal twaalf jaar in beslag nemen. Het is de grootste door de bevolking geïnitieerde uitbreiding van een transportsysteem in de Verenigde Staten.

· Masterplan voor Aceh en Nias, Indonesië
Een consortium onder leiding van DHV maakt een masterplan voor de herinrichting van het kustgebied en bescherming tegen overstromingen. Onderdeel hiervan is een vroeg-waarschuwingssysteem voor toekomstige zeebevingen. Opdrachtgevers voor het masterplan zijn de Nederlandse ambassade in Jakarta en het Indonesian Agency for Rehabilitation and Reconstruction.

· Beheer industriecomplex Chemelot, Sittard-Geleen, Nederland
Met ingang van 1 april 2006 droeg Chemelot B.V. het beheer van haar chemische industriecomplex Chemelot van 800 hectare in Sittard-Geleen over aan DHV. Het beheer van industriecomplex Chemelot is een uitbreiding van de dienstverlening van DHV. Deze uitbreiding past in de strategie om beheerder van industriële complexen, gemeentelijke bedrijventerreinen en vastgoed te worden.

· Business- en technologiecentrum voor Shell, Rijswijk, Nederland
De huidige Shell-locatie in Rijswijk is getransformeerd tot een internationaal 'Business and Technology Center'. Naast de renovatie van de bestaande bebouwing, die enige tijd geleden al begon, zijn op het terrein twee nieuwe gebouwen gerealiseerd. Het eerste is een 'learning center' van 10.500 m2 met onder andere zalen voor trainingen en lezingen en een fitnessruimte. Het tweede, een laboratoriumgebouw van 18.500 m2, omvat geofysische laboratoria, kantoorruimten, opslagruimten, grote ruimten voor experimenten en mechanische laboratoria. DHV was verantwoordelijk voor het gehele bouwkundige en installatietechnische ontwerp, de directievoering en het bouwtoezicht.

---