Politieberichten district Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 10-08-2006

Voormalige hennepkwekerij

VIANEN Woensdagochtend omstreeks 11.20 uur heeft de politie een voormalige hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Gildenborch. Op basis van binnengekomen informatie is de politie de woning binnen getreden. Zij trof daar isolatiemateriaal aan waaruit op te maken valt dat voorheen hennep in de woning werd gekweekt. Er waren geen personen in de woning; de eigenaar van de woning zal voor verhoor op het politiebureau worden ontboden.

Diverse bekeuringen

BREUKELEN Woensdagochtend omstreeks 08.00 uur heeft de politie een voertuig op de Markt gecontroleerd. Het voertuig zag er zeer oud uit maar de APK bleek in orde te zijn. Wel bleek de auto niet verzekerd te zijn en kon de 22-jarige bestuurder uit Amstelveen geen rijbewijs tonen. Hij droeg geen ander identiteitsbewijs zich en werd derhalve aangehouden en meegenomen naar het bureau. Nadat zijn identiteit bewezen kon worden, is hij met diverse bekeuringen vrijgelaten.

Snelheidscontroles
WILNIS/OUDEWATER/MONTFOORT Woensdag heeft de politie op diverse plaatsen snelheidscontroles uitgevoerd met behulp van een radar. Tussen 09.30 en 12.00 uur werden op de Provinciale weg N 212 in Wilnis 943 voertuigen gecontroleerd waarvan 26 de maximale snelheid van 80 km/u overtraden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/u. In het zelfde tijdsbestek werden in Montfoort 869 voertuigen gecontroleerd op de M.A. Reinaldaweg waarvan 24 de maximale snelheid van 80 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/u. In Montfoort werd tussen 16.00 en 16.30 uur gecontroleerd op de Zwier Regelinkstraat en de Vierbergenweg, waar vier bekeuringen voor snelheidsovertreding werden uitgereikt.