Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (10-08-06)

TILBURG, 10 augustus 2006

Politie zoekt getuigen na zware mishandeling

TILBURG De politie is op zoek naar personen die in de vroege ochtend van zondag, 06 augustus, op de Goirleseweg te Tilburg, getuige zijn geweest van een zware mishandeling.
Zondagochtend tegen 04.00 uur fietste een 40 jarige man uit Goirle, over het fietspad van de Goirleseweg in de richting van Goirle. Rond dat tijdstip kwam een voor hem onbekende man naast hem fietsen. Deze man sprak de Goirlenaar aan. Omdat het slachtoffer niet reageerde, trok de verdachte aan het stuur van het slachtoffer, waarop hij ten val kwam. Op de grond schopte en sloeg de onbekende man de Goirlenaar meerdere keren. Tijdens deze mishandeling stopte op de Goirleseweg een personenauto. Nadat de verdachte een handgebaar richting de bestuurder van de auto maakte, reed de auto weg. Op het moment dat de auto uit zicht was, fietste ook de onbekende man weg, richting de Guido Gezellenstraat. De dader is een blanke man van 1.70 meter en heeft een geschatte leeftijd van 27 jaar. Hij heeft halflang donkerbruin gegolfd haar en was ten tijde van de mishandeling gekleed in een spijkerbroek, donkere bovenkleding en sportschoenen. Het slachtoffer heeft zich na de mishandeling onder doktersbehandeling gesteld. Buiten meerdere hechtingen liep hij ook enkele flinke kneuzingen op. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van deze auto of andere getuige(n) die mogelijk iets kunnen vertellen via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Politie houdt drie personen aan voor belediging

TILBURG De politie heeft gistermiddag, tegen 17.00 uur op het Piusplein te Tilburg een 39 jarige Tilburger en een even oude vrouw uit Amersfoort aangehouden voor belediging. Het tweetal werd door de agenten aangesproken, nadat ze hun auto hadden geparkeerd in een stopverbodzone. Omdat ze, door dit parkeergedrag het overige verkeer dusdanig belemmerden, werd er verbaliserend opgetreden. Hiervan waren de twee niet gediend en beledigde de agenten. Tegen beiden wordt proces verbaal opgemaakt.

Een uurtje later werd in het Centraal Station, op de Spoorlaan te Tilburg een 19 jarige Rotterdammer voor hetzelfde feit aangehouden. Toen een treinsurveillant hem naar zijn plaatsbewijs vroeg, toonde hij het kaartje, maar kon niet nalaten de surveillant te beledigen. Ook hij mocht mee naar het politiebureau waar proces verbaal opgemaakt werd.

Heler van gestolen bromfiets opgepakt

TILBURG De politie heeft gisteravond, om 21.00 uur, in het Kromhoutpark een 19 jarige man uit Venlo aangehouden voor heling van een bromfiets. De man viel op omdat hij op een bromfiets door het voetgangersgebied reed. Een ingestelde controle van de agenten wees uit dat de bromfiets waarop hij reed van diefstal afkomstig was. Op het bureau verklaarde de man dat hij de bromfiets had geleend van een kennis van wie hij de naam niet kende. De bromfiets is in beslag genomen en tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie zoekt betrokkene van verkeersongeval

TILBURG Gisteravond, kort na 23.30 uur vond er een verkeersongeval plaats op de Schouwburgring te Tilburg. De politie is op zoek naar een van de betrokken partijen die na het ongeval is weggereden, zonder zijn identiteit achter te laten.

Een 32 jarige vrouw uit Tilburg reed met haar fiets over de Schouwburgring, in de richting van het centrum. Ter hoogte van de Schouwburg werd ze ingehaald door een fietser op een mountainbike. Tijdens deze inhaalmanoeuvre raakten de sturen elkaar waardoor beiden ten val kwamen. De mountainbiker stond op, twijfelde even, maar reed vervolgens weg zonder zich te bekommeren om de Tilburgse vrouw. Het letsel van het slachtoffer betrof een flinke hoofdwond. De verdachte betreft een blanke man van ongeveer 1.80 meter en heeft een geschatte leeftijd van 20 jaar. Verder had hij zwart stekelig haar en was gekleed in een zwart T-shirt en een spijkerbroek.

Politie onderzoekt zware mishandeling

TILBURG Vanmorgen, tegen 03.00 uur werd een 40 jarige Tilburger het slachtoffer van een ernstige mishandeling. De man fietste over het fietspad van het Wilhelminapark in de richting van de Gasthuisring. Op dat moment kwamen er drie onbekende mannen op hem af en spraken hem aan. Gelijktijdig zette een van de mannen een mes tegen de keel van het slachtoffer. Tussen het slachtoffer en de mannen ontstond een worsteling waarbij de Tilburger enkele keren gesneden is met het mes. Hierdoor liep hij letsel op aan zijn hand, arm en oor. Voor onderzoek werd de man overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak.

Politie houdt dealer aan

TILBURG De politie heeft gisterochtend, kort na 10.00 uur, in de Alleenhouderstraat een 24 jarige Tilburger aangehouden voor het dealen van harddrugs. De Tilburger had aan enkele druggebruikers enkele bolletjes met daarin harddrugs verkocht. Ook reed de man als bestuurder in een auto terwijl hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. De auto waarmee de man reed werd in beslag genomen. Omdat hij nu voor de vijfde keer in korte tijd al rijdend betrapt is besloot de officier van justitie de in beslagneming te handhaven. Voor het dealen maakte de politie proces verbaal op.

Auteur: Desiree Brabers