Verzamelberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 10-08-2006

Man moet nog betalen

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag werd op de Ruische Poort in s-Hertogenbosch een 29-jarige man uit die plaats gecontroleerd. Bij de controle bleek, dat de man nog voor een bedrag van 697 euro aan boetes moest betalen voor verschillende veroordelingen. In verband hiermee is de man aangehouden en ingesloten.

Aanrijding en te veel gedronken

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag, even voor 01.30 uur werd een aanrijding gemeld op de Havensingel in s-Hertogenbosch. Op de kruising met de Halvemaanstraat was een uit de bocht gevolgen en tegen de gevel van een pand aan de Havensingel gereden. Na het ongeval worden de inzittenden van de auto te voet gegaan. Op aanwijzing van getuigen kon korte tijd later een 33-jarige man uit Eindhoven worden aangehouden. Hij had de auto bestuurd. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en ook bleek hij veel te veel gedronken te hebben om met een auto te mogen rijden. De man blies bijna vier keer het maximaal toegestane. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het plaats verlaten na een ongeval, het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. Ook kreeg hij een rijverbod van 11 uur.

Aanhoudingen voor drugshandel

s-Hertogenbosch Woensdagavond zijn 4 mannen, in de leeftijd van 22 tot 40 jaar uit s-Hertogenbosch aangehouden. Bij de politie was informatie binnengekomen dat mogelijk vanuit een woning aan de Zesde Donk in s-Hertogenbosch harddrugs zouden worden verhandeld. Naar aanleiding hiervan is woensdagavond een nader onderzoek gedaan in de woning. Een aantal personen werd aangehouden die drugs hadden gekocht bij de woning. Later werd ook de 24-jarige bewoner aangehouden. De bewoner verzette zich hevig tegen de aanhouding en ging een van de politiemensen met een stoel te lijf. Onder leiding van de rechtercommissaris werd in de woning een zoeking gedaan. Enkele tientallen gripzakjes met vermoedelijk cocaïne werden aangetroffen evenals een flink geldbedrag. De drugs en het geld zijn in beslag genomen. De klanten zijn na verhoor heengezonden. De door hen gekochte drugs zijn in beslag genomen. De 24-jarige bewoner is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Brand in woning

Schaijk Woensdagmiddag brak er brand uit op de zolder van een woning in de Molenaarstraat. De brandweer heeft de brand kunnen blussen. Uit onderzoek bleek dat de brand vermoedelijk was aangestoken. De 45-jarige bewoner is door de politie aangehouden op verdenking van deze brandstichting in zijn woning. Hij is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Huiselijke geweld

Lith Woensdagavond is in zijn woning in Lith een 29-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vrouw. De verdachte is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Aanhouding na openlijke geweldpleging

Oss Woensdag is in zijn woning in Oss een 23-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging op de Oostwal op 26 juni 2005. Hierbij raakte een medewerker van een horecagelegenheid gewond. Dinsdag is ook al een 23-jarige Ossenaar in zijn woning aangehouden. Beiden zijn voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Aanhouding na vernieling auto

Beers Woensdagmiddag is in de Broekkant een 28-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De verdachte had zojuist een spiegel van een auto vernield. De man had kennelijk een conflict met de eigenaar van de auto. Hij is overgebracht naar het politiebureau; er is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

Oss Woensdagavond is in de Wethouder van Eschstraat een 24-jarige man uit Heesch aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobilist bleek al eerder ongeldig te zijn verklaard. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en zijn rijbewijs is ingenomen.

Dode door vermoedelijke vervuilde heroïne

s-Hertogenbosch Donderdagmorgen troffen politiemensen in een woning in s-Hertogenbosch het levenloze lichaam van een 39-jarige man uit s-Hertogenbosch. Uit een eerste onderzoek is gebleken, dat de man vermoedelijk is overleden aan het gebruik van vervuilde heroïne. Er wordt een nader onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak.

Hulpverleningsinstanties zijn op de hoogte gebracht van het aantreffen van deze soort heroïne en kunnen meer informatie verstrekken over de herkenbaarheid.

De politie sluit niet uit dat de afgelopen dagen meerdere mensen onwel zijn geworden na het gebruik van heroïne. Deze personen worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie in s-Hertogenbosch 0900-8844.