Gemeente Delft

De Delftse cursus Inburgeren Andersom krijgt landelijke erkenning. Op de website www.en.nl wordt het Delftse initiatief genoemd als een van de vijf beste voorbeelden van samenwerking tussen mensen van verschillende culturen. Inmiddels zijn er ruim 320 initiatieven aangemeld. Het initiatief met de meeste stemmen wordt tot winnaar uitgeroepen. Er kan tot 4 september gestemd worden.

De &-campagne is een initiatief van het Ministerie van Justitie en loopt sinds eind 2005. Met de &-campagne wil het ministerie de samenwerking tussen mensen van verschillende culturen stimuleren. Initiatiefnemers kunnen hun eigen project aanmelden. Een speciale selectiecommissie nomineert elke maand vijf initiatieven. Na goedkeuring van het Ministerie van het Justitie worden de genomineerden landelijk gepresenteerd. De winnaar wordt bepaald na een verkiezing op de website www.en.nl. Er kan nog tot 4 september gestemd worden.

Inburgeren Andersom, een idee van wethouder Dick Rensen, is bedoeld voor allochtone en autochtone burgers, mannen en vrouwen. De ervaring leert dat de cursus een leuke activiteit is waardoor deelnemers makkelijker contact maken met bewoners afkomstig uit een ander land. In zes bijeenkomsten maken Delftenaren kennis met de taal en cultuur van de mensen uit Turkije, Marokko of China. De cursus wordt in Delft wegens succes geprolongeerd. Half september starten nieuwe cursussen met als thema China.

Noot voor redactie (

Gemeente Delft