Pharming Group N.V


Pharming Zet Overname Van DNage Door

Leiden, 10 augustus 2006. Biotechnologiebedrijf Pharming Group NV (Pharming) (Euronext: PHARM) (PHARM.AS) maakte vandaag bekend dat de overname van DNage BV (DNage) zal worden voortgezet op basis van een uitspraak van de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam (Ondernemingskamer).

De Ondernemingskamer heeft het beroep van de Ondernemingsraad (OR) inzake de voorgestelde overname van DNage afgewezen. Door dit besluit kan Pharming de overname voortzetten en afronden volgens het oorspronkelijke plan. Pharming verwacht dat de juridische overeenkomsten en andere formaliteiten die nodig zijn voor de overname op korte termijn zullen worden afgerond.

Op 24 maart 2006 kondigde Pharming aan dat ze een principeovereenkomst had gesloten met DNage om alle aandelen van DNage over te nemen. Tijdens het overnameproces heeft de Ondernemingsraad van Pharming echter beroep aangetekend tegen het besluit om DNage over te nemen bij de Ondernemingskamer.

De combinatie van Pharming en DNage zal belangrijke synergie-voordelen opleveren. Het geeft Pharming toegang tot nieuwe en innovatieve producten en een technologie platform op het gebied van verouderingsziekten en kanker. De combinatie van top-technologie in bezit van en ingelicenseerd door DNage met Pharmings technologie op het gebied van menselijke eiwitten zal Pharming toegang verschaffen tot nieuwe mogelijkheden op het gebied van weefsel-herstel en regeneratie. Pharming verwacht dat er door de overname van DNage ook nieuwe mogelijkheden zullen ontstaan op het gebied van business development waaronder nieuwe samenwerkingen met andere bedrijven en subsidies.

Pharming blijft gecommitteerd om in de kortst mogelijke tijd recombinant humaan C1-remmer en humaan Lactoferrine naar de markt te brengen door middel van een sterke focus op deze programmas. Tegelijkertijd zal het bedrijf haar research activiteiten verder uitbouwen, om op die manier een robuuste pijplijn van producten en technologieën te ontwikkelen die zich richten op markten waar een grote behoefte bestaat aan medische producten.

Pharming Group NV
Pharming Group NV richt zich op de ontwikkeling van innovatieve therapeutische eiwitten voor de behandeling van genetische ziekten, medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen. Pharming heeft twee producten in een vergevorderd stadium van ontwikkeling - recombinant humaan C1 remmer voor erfelijk angio-oedeem (MAA ingediend bij EMEA) en humaan lactoferrine voor voedingstoepassing (GRAS-aanvraag ingediend bij FDA). Pharmings geavanceerde technologieën omvatten onder meer de productie van therapeutische eiwitten, alsmede de zuivering van biofarmaceutica uit melk en formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: http://www.pharming.com.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risicos, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten daarvan materieel verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren.

Contact:
Carina Hamaker, Investor Voice (NL), T: +31 (0)6 537 49959 of +31 (0)71 524 7431
Sarah MacLeod, Financial Dynamics (UK), T: +44 (0)20 7269 7148 of +44 (0)7747 602 739
Samir Singh, Pharming Group NV (US), T: +1 908 720 6224 of +1 800 333 1476
Rein Strijker, DNage BV, T: +31 (0)6 539 12661