Politie Groningen

Vrijdag 11 augustus 2006

Er zijn vandaag 10 berichten

Provincie Groningen, 11-08-2006

Kantens: rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding

De politie heeft donderdagavond het rijbewijs ingevorderd van een
31-jarige motorrijder uit Middelstum. De man werd op de Middelstumerweg geklokt op een snelheid van 109 km/uur, terwijl daar maximaal 50 km/uur is toegestaan. De man werd staande gehouden en moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie zoekt getuigen van beroving

De politie stelt een onderzoek in naar een gewapende beroving op woensdagavond in Groningen. Een 23-jarige inwoner van Groningen werd deze avond omstreeks 18.30 uur op de Regattaweg door twee mannen van zijn auto beroofd. Bovendien werd hem een mobiele telefoon en een portemonnee afgenomen. Het slachtoffer werd daarbij bedreigd met een vuurwapen. De twee daders zijn er vervolgens met twee autos vandoor gegaan, waaronder de auto van het slachtoffer. De gestolen auto is een rode Seat Ibiza. De auto van de daders was vermoedelijk een donkerkleurige Rover.

Volgens het slachtoffer gaat het om twee mannen. De eerste man heeft een licht getinte huidskleur en is vermoedelijk tussen 25 en 35 jaar. Deze man heeft een stevig postuur en is circa 1,70 1,80 meter. De tweede man heeft een donker getinte huidskleur en is vermoedelijk tussen 35 en 40 jaar. Hij heeft een fors postuur en is circa 1,80 en
1,85 meter. Beide mannen spraken Nederlands.

De politie zoekt getuigen van de beroving. We zouden met name graag in contact komen met een persoon die rond die tijd zijn of haar witte hond bij het water nabij de Regattaweg (industriegebied Oosterhogebrug) uit liet. Bovendien wil de politie graag spreken met een blanke man die rond diezelfde tijd langsfietste. Het slachtoffer heeft deze fietser aangesproken. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het roofcoördinatieteam in Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: man komt om bij ongeval

Een 75-jarige fietser uit Groningen heeft donderdagmiddag een aanrijding met een bestelbusje niet overleefd. Het bestelbusje werd bestuurd door een 46-jarige man uit Harlingen. Hij reed over de Europaweg en wilde rechtsaf slaan richting Sontplein. De fietser reed in dezelfde richting op het fietspad parallel aan de Europaweg en wilde ook afslaan richting Sontplein. Op dat moment volgt een aanrijding en komt de fietser ten val. De fietser overlijdt aan zijn verwondingen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Groningen: man aangehouden voor belediging

De politie heeft donderdagavond een 31-jarige man uit Groningen aangehouden. De man fietste door het voetgangersgebied van de Herestraat. Bij het zien van de politie, vond hij het nodig beledigende opmerkingen te maken. Hierop is de man aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal voor belediging en een bekeuring voor het fietsen in voetgangersgebied.

Groningen: man gooit met fietsen

In de Peperstraat is donderdagnacht een man aangehouden voor baldadigheid. De 29-jarige man met nog onbekende woonplaats was eerder een horeca-gelegenheid uitgezet. Vervolgens heeft hij gegooid met twee fietsen die in de Peperstraat geparkeerd stonden. Toen agenten hem hierop aanspraken, weigerde hij weg te gaan en wilde ook zijn identiteitsbewijs niet tonen. Hierop is hij aangehouden en ingesloten om zijn roes uit te slapen.

Delfzijl: twee joyriders aangehouden

De politie heeft donderdagnacht in Delfzijl twee 17-jarige joyriders aangehouden. De jongemannen kregen op het Zwet in hun woonplaats een stopteken na gevaarlijke inhaalmanoeuvres. De beide jongens reden achter elkaar aan. Een van de jongemannen had bovendien teveel gedronken (0,75 promille). De andere gaf een valse naam op. Beiden gaven toe de autos waarin ze reden zonder toestemming te hebben gebruikt. De politie heeft voor beide jongens proces-verbaal opgemaakt.

Oude Pekela: automobilist ingesloten

Een 33-jarige inwoner van Vriescheloo is donderdagnacht in Oude Pekela aangehouden wegens rijden onder invloed. De man had een alcoholpercentage van 1,0 promille. Bij zijn aanhouding op de Lijsterbesstraat, gaf hij bovendien een valse naam op. De man bleek ook nog enkele boetes open te hebben staan. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

Scheemda: man zonder rijbewijs, auto onverzekerd

Een 21-jarige inwoner van Delfzijl is gistermiddag op de A7 nabij Scheemda aangehouden door de politie. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De auto waarin de man reed was niet verzekerd. Ook bleek de aanhangwagen niet correct aan de auto te zijn gekoppeld. Bovendien was de kentekenplaat van de aanhanger onjuist. De politie maakt proces-verbaal.

Spijk: ruime snelheidsovertredingen

De politie heeft donderdag een snelheidscontrole gehouden op de N363 tussen Spijk en Oosteinde. Een 23-jarige inwoner van Roodeschool werd geklokt op 133 km/h. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/h. Een 27-jarige inwoner van Groningen werd aangehouden, omdat hij met een aanhanger 37 km/h te snel reed. Een beginnende automobiliste (23) uit Groningen bleek 33 km/h te snel te hebben gereden.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Farmsum, Oosterhorn: aantal geregistreerde voertuigen: 314, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Zuidhorn, Hoendiep Oostzijde: aantal geregistreerde voertuigen: 33, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Farmsum, Oosterhorn: aantal geregistreerde voertuigen: 650, aantal overtredingen: 33, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Appingedam, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 367, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Helperzoom: aantal geregistreerde voertuigen: 321, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 623, aantal overtredingen: 39, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.