Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer met valhelm geslagen

Publicatiedatum: 13-8-2006 13:33:48

Arnhem - Een 34-jarige Arnhemmer is zaterdagnacht in zijn woonplaats gewond geraakt nadat hij volgens zijn zeggen met een bromfietshelm op het hoofd was geslagen. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie heeft kort na het voorval een 38-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer aangehouden als verdachte. De twee Arnhemmers, bekenden van elkaar, kregen het na het uitgaan onderling met elkaar aan de stok bij de woning van het slachtoffer in de wijk Malburgen. Na het voorval ging de 34-jarige er vandoor. Terwijl gewaarschuwde agenten met het slachtoffer in gesprek waren belde de 34-jarige op. Agenten namen daarop de telefoon over en verzochten de Arnhemmer terug te komen. Toen de man even later verscheen werd hij aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zware schade na gooien voorwerp van viaduct

Publicatiedatum: 13-8-2006 13:32:06

Arnhem - Een 52-jarige automobilist uit Oosterhout (Gld.) heeft zaterdagavond zware schade aan de voorruit van zijn auto opgelopen op de Pleijweg in Arnhem. De Oosterhouter zelf was met de schrik vrij gekomen. Volgens de gedupeerde automobilist was hij vanaf het Velperbroekcircuit de Pleijweg opgereden. Bij het passeren van een viaduct was er kennelijk een hard voorwerp op de voorruit van zijn auto terecht gekomen waardoor schade was ontstaan. Gewaarschuwde agenten hebben het viaduct bekeken maar niets aangetroffen. Evenmin is bekend geworden wat het voorwerp is geweest waarmee gegooid zou kunnen zijn.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verdachte van mishandeling verzet aangehouden

Publicatiedatum: 13-8-2006 13:31:30

Arnhem - De Arnhemse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Koningsweg een 41-jarige man uit Wenum-Wiesel aangehouden op verdenking van mishandeling. De man verzette zich echter bij de aanhouding van de agenten en raakte na een schermutseling zelf gewond. Omstreeks half twee die nacht werd bij de politie een verdachte situatie gemeld aan de Koningsweg, waarbij ook sprake zou zijn van een vechtpartij. Kort na aankomst troffen agenten op aanwijzen van een getuige een auto aan met daarin een vrouw. De vrouw bleek overstuur en haar kleding bleek gescheurd. Ook werden er bloedsporen in de auto aangetroffen. De vrouw wilde echter niets verklaren. In het bos, vlakbij de auto, troffen agenten nog meer gescheurde kledingstukken en een vernielde mobiele telefoon aan. Vanachter een boom verscheen de 41-jarige man die ook onder het bloed bleek te zitten. De man wilde evenmin iets verklaren. Aangezien de agenten de man verdachten van betrokkenheid bij een handgemeen wilden ze hem aanhouden. Daarbij verzette de 41-jarige man zich en ontstond een schermutseling. Daarbij zou de man de agenten ook met de dood hebben bedreigd. Uiteindelijk lukte het de agenten de man te overmeesteren. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. Bij de schermutseling met de agenten had de 41-jarige man een gebroken neus opgelopen, waarvoor hij later is behandeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Drie man opgepakt na vechtpartij

Publicatiedatum: 13-8-2006 13:30:15

Arnhem - Na een vechtpartij voor een uitgaansgelegenheid aan de Korenmarkt in Arnhem heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag drie verdachten opgepakt. Het gaat om een 20-jarige man uit Arnhem, een 22-jarige Velpenaar en een 26-jarige Rotterdammer. De drie zouden volgens personeel van de zaak binnen slaags zijn geraakt. Daarop besloten de portiers hen buiten te zetten. Buiten bleek het drietal wederom op de vuist te zijn gegaan, waarna ze door de gewaarschuwde politie werden aangehouden. Bij de vechtpartij zou nog een vierde persoon slachtoffer zijn geworden, maar hij bleek in het tumult te zijn vertrokken. De drie verdachten zijn later na verhoor vrijgelaten met een proces-verbaal voor het vechten op straat.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkums stel aangehouden na caféruzie

Publicatiedatum: 13-8-2006 13:29:57

Arnhem - Een 23-jarige vrouw en een 21-jarige man, beiden uit Renkum, zijn zaterdagnacht door de Arnhemse politie aangehouden op de Korenmarkt. De twee zouden betrokken zijn geweest bij een ruzie tussen enkele personen bij een café aan de Korenmarkt. Toen agenten de ruzie probeerden te sussen zou de Renkumse een van de agenten ten overstaan van publiek hebben uitgescholden. De vrouw werd daarop aangehouden. De 21-jarige Renkumer, die zich onder de omstanders bevond, was het kennelijk niet eens met de aanhouding en begon zich ermee te bemoeien. Nadat hem door de agenten enkele malen te verstaan was gegeven te vertrekken bleef de Renkumer staan. Vervolgens werd ook hij aangehouden. Beiden zijn in de loop van zondagochtend na verhoor vrijgelaten met een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jongen (15) verdacht van bestelen vader

Publicatiedatum: 13-8-2006 13:29:40

Doesburg - De politie van Doesburg heeft in de nacht van zaterdag op zondag een vijftienjarige jongen uit die plaats aangehouden op verdenking van diefstal. De jongen zou bij het huis van zijn vader hebben ingebroken en daar enkele spullen hebben gestolen. De vader ontdekte de diefstal bij thuiskomst. Omdat er enkele spullen van de jongen waren verdwenen, maar ook spullen van de vader en diens vriendin kwam de verdenking bij de knaap te liggen. Gewaarschuwde agenten hielden de jongen daarop later elders aan. De knaap is ingesloten. Door de vader van de jongen is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dierense rijbewijs kwijt na doorrijden na aanrijding
Publicatiedatum: 13-8-2006 13:27:51

Dieren - Een 23-jarige vrouw uit Dieren is in de nacht van vrijdag op zaterdag haar rijbewijs kwijt geraakt nadat ze was doorgereden na een aanrijding. Daarbij was niemand gewond geraakt. De vrouw bleek wel onder invloed van alcohol. Rond kwart over twee werd bij de politie gemeld dat er op de Prinsenstraat een aanrijding was gebeurd waarbij de veroorzaker was doorgereden zonder zich bekend te maken. Van omstanders kregen gewaarschuwde agenten te horen dat er een geparkeerde auto was aangereden. Op aanwijzen van getuigen werd in de buurt de doorgereden auto aangetroffen met de 23-jarige Dierense achter het stuur. De vrouw moest mee naar het politiebureau. Daar werd na ademonderzoek vastgesteld dat ze met een alcoholpromillage van 1,89 achter het stuur had gezeten. Dat is voor beginnende bestuurders negen keer zoveel als is toegestaan. Voor de politie reden het rijbewijs van de Dierense in te vorderen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---