Ingezonden persbericht

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
Postbus 1992
6201 BZ Maastricht

Onderwerp: vragen ex art.37 RvO inzake shirtsponsoring MVV Maastricht, 13 augustus 2006

Geachte College,

Tijdens de gecombineerde raadscommissie vergadering AZ/Middelen d.d. 14 mei 2003 heeft de gemeenteraad onomwonden uitgesproken dat van de zijde van de gemeente geen extra financiële steun zal worden gegeven aan MVV. Met dit standpunt steunt de raad het collegestandpunt.

Inmiddels heeft het bestuur van MVV samen met het bedrijfsleven gezorgd voor een levensvatbare en duurzame exploitatie geheel conform het gemeentelijke standpunt "geen euro van de gemeente erbij", en groeit het aantal sponsoren -waaronder Belvedère als co-sponsor- nog steeds.

Op 7 juli 2004 heeft de gemeente Maastrich participeert samen met Bouwinvest Projecten BV en ING Real Estate Development Holding BV in de Wijkontwikkelingsmaatschappij Belvédère BV opgericht. De drie partners participeren in financieel opzicht alsmede qua risicodeling evenredig in de WOM doch de stemverhoudingen zijn verdeeld volgens gemeente Maastricht/private partners 50/50, zodat besluiten alleen met instemming van de gemeente Maastricht genomen en geëffectueerd kunnen worden.

Op basis van de stemverhouding inzake besluiten binnen de WOM Belvédère bv stellen wij vast dat het co-sponsorschap bij MVV uitsluitend met goedkeuring van de gemeente tot stand kon komen!

Het co-sponsorschap van Belvedère is aanleiding tot het stellen van de volgende vragen:

1. Met ingang van wanneer heeft de WOM Belvédère BV een overeenkomst afgesloten als
co-sponsorschap (rugsponsor) bij MVV?

2. Waarom heeft het college de raad hierover niet geïnformeerd? Immers met het afsluiten van de overeenkomst wordt -rekening houdend met de stemverhouding binnen de WOM Belvédère bv- afgeweken van het ingenomen raadsstandpunt in 2003?

3. Bent u het met ons eens dat -in tegenstelling tot het standpunt van zowel college als gemeenteraad in 2003- MVV wel degelijk euro's ontvangt van de gemeente Maastricht en hierdoor een indirecte financiële relatie tussen gemeente en MVV is ontstaan?

4. Heeft uw college vastgesteld dat -op basis van de geregelde stemverhouding binnen de WOM Belvédère bv- het co-sponsorschap niet in strijd is met de regelgeving van de Europese Commissie voor wat betreft financiële steun aan betaald voetbalorganisaties?

In afwachting op uw reactie,

Met vriendelijke groet,

J.M.A.F. Steijns

---- --