Politie Zuid-Holland-Zuid

13/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 13-08-2006 o Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT Op de Zuidendijk in Dordrecht hebben agenten een 41-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden. Zij reed daar op vrijdagavond 11 augustus 2006 in een auto. De blaastest wees uit dat de vrouw een te hoog promillage had door alcoholgebruik. Hiervoor kreeg zij onder andere een rijverbod van vier uur.
DORDRECHT Agenten hebben het rijbewijs van een 21-jarige autobestuurder uit Dordrecht ingevorderd. De politiemensen controleerden de automobilist omdat hij reed maar niet de verlichting van de auto aan had. De controle gebeurde op vrijdagavond 11 augustus 2006 op de Dokweg in Dordrecht. Ze roken een alcohollucht bij de man en inderdaad bleek uit de test dat de autobestuurder teveel alcohol op had.

DRUGS
DORDRECHT Agenten hebben twee mannen aangehouden. Dat gebeurde op vrijdagmiddag 11 augustus 2006 op de Van Godewijckstraat in Dordrecht. De politiemensen van het bike-team zagen dat een 34-jarige man uit Dordrecht drugs kreeg van een 21-jarige man uit Dordrecht. Na zijn aanhouding had de 34-jarige inderdaad twee wikkels bij zich met cocaïne. De 21-jarige verklaarde niets van de drugs te weten.

BEDREIGING
DORDRECHT Een 17-jarige jongen uit Dordrecht is bedreigd door twee andere personen. Mogelijk had er een van de twee iets dat leek op een vuurwapen bij zich. Het slachtoffer reed op vrijdagavond 11 augustus 2006 rond 23.40 uur over het fietspad langs de N3 uit de richting van Papendrecht. Aan het einde van de brug aan de kant van Dordrecht stonden de twee personen met een bromscooter. Deze reden achter de 17-jarige aan en bedreigde hem ter hoogte van de wijk Stadspolders. De 17-jarige draaide om en reed weg. Op het fietspad van de Wantijdijk haalden de verdachten hem bij en dreigde weer. Hierop rende de jongen weg. De verdachten reden op een rode brommer. Getuigen die iets weten of zagen kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

INBRAAK IN AUTO
DORDRECHT Drie verdachten zijn aangehouden op verdenking van inbraak in een auto. De melding kwam binnen op vrijdagavond 11 augustus 2006. De auto stond op de Loswalweg in Dordrecht. Agenten zagen toen ze aankwamen dat de drie in de bossages naast de camping doken. Twee hielden ze er direct aan. De derde kwam tevoorschijn nadat er ook een politiehond arriveerde. De aangehouden verdachten zijn 17, 18 en 20 jaar en komen alle drie uit Dordrecht.

NIET WEG
DORDRECHT Buiten bij een horecagelegenheid op de Houttuinen heeft de politie twee mannen aangehouden. Dat gebeurde op zaterdag 12 augustus 2006 omstreeks 01.40 uur. De ene verdachte had een ontzegging voor de horecagelegenheid en mocht dus niet naar binnen. Hij ging niet weg ook niet na vorderingen van de agenten. Na zijn aanhouding ging een kennis ook niet weg na vorderingen. De politiemensen namen de twee mannen van 32 en 36 jaar uit Dordrecht mee naar het bureau.

JOYRIDING
DORDRECHT Na een achtervolging hebben agenten twee jongens van 15 en 16 jaar uit Dordrecht aangehouden. De politiemensen zagen de twee die in een auto reden bij de Noordendijk in Dordrecht. Daar reed de auto naar boven de dijk op. Vervolgens reed de auto met hoge snelheid weg. Maar bij de Maasstraat boste het voertuig tegen een verkeerslicht. De twee jongens konden mee naar het bureau voor joyriding. De 15-jarige bestuurder is natuurlijk te jong voor een rijbewijs. Hij had de autosleutels thuis gepakt om een rondje te gaan rijden. De aanhoudingen gebeurden op zaterdag 12 augustus 2006 omstreeks 04.30 uur.

RUIT
DORDRECHT Voor vernieling van een ruit is een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij vernielde de ruit op zaterdagmorgen 12 augustus 2006 bij een woning op de Witte de Withstraat in Dordrecht. Agenten vonden de verdachte na een zoektocht in een tuin op de Zuidendijk. Hij was onder invloed van alcohol en herinnerde zich later niets van de vernieling.

MAN BEROOFD (vervolgbericht 30 juli 2006)
DORDRECHT De politie heeft in het onderzoek naar een beroving een verdachte aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Dordrecht die zichzelf op zaterdagmorgen 12 augustus 2006 bij de politie meldde. De beroving gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag 29 juli 2006 bij de Pelserstraat in Dordrecht. Agenten vonden het slachtoffer, een 42-jarige man uit Dordrecht, met een bebloed gezicht op de Voorstraat. In het ziekenhuis bleek dat hij een gebroken neus heeft en een aantal tanden mist.

VERNIELING
DORDRECHT Een 26-jarige man uit Dordrecht is aangehouden voor vernieling en brandstichting. Agenten gingen op zaterdagmiddag 12 augustus 2006 naar de Laan van Londen in Dordrecht. Daar zou iemand bij de parkeerplaats een kabelhaspel in brand steken. En dat klopte inderdaad. Er stond een haspel en kabel in brand. De verdachte verklaarde dat hij het had gedaan uit een beetje verveling.

BEELDSCHERMEN
DORDRECHT In een pand aan het Van Oldenbarneveltplein in Dordrecht heeft de politie 23 vermoedelijk gestolen beeldschermen gevonden. Agenten gingen op zaterdagavond 12 augustus 2006 naar het pand naar aanleiding van informatie. Naast de beeldschermen namen de politiemensen een systeemkast en mobiele telefoons in beslag. Deze zijn waarschijnlijk niet gestolen. Verder hielden ze een 51-jarige man aan. De politie onderzoekt waar de beeldschermen vandaan komen.

RAAM
DORDRECHT Voor vernieling hebben agenten een 33-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De verdachte stond op zaterdagavond 12 augustus 2006 voor de deur van een woning op de Frans Halsstraat in Dordrecht. De bewoners stuurde de verdachte weg. Deze sloeg met een stuk van een hek tegen een raam. Hierdoor zitten er scheuren in het raam. Agenten gingen op zoek naar de verdachte en vonden hem terwijl hij liep op de S.M. Hugo van Gijnweg.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Politiemensen hebben een 36-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Op zaterdagavond 12 augustus 2006 kwam de melding van huiselijk geweld. De verdachte zou zijn vrouw en dochter mishandelen. Verder had hij een deel van de inboedel vernield. In de woning bleek inderdaad dat onder andere de televisie en een kast kapot was. Agenten namen direct de verdachte mee vanuit de J.J.L. ten Katestraat in Dordrecht.

UIT DE ZAAK GEZET
DORDRECHT Een 56-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. Op zondag 13 augustus 2006 rond middernacht werd hij een café uitgezet. Binnen had hij een 36-jarige vrouw uit Dordrecht een klap gegeven. In eerste instantie liep de verdachte weg. Maar kort hierop kwam hij terug en ging het café weer in. Agenten hielden toen de 56-jarige man aan. Het café zit op de Lange Breestraat in Dordrecht.

INBRAAK AUTO
DORDRECHT Na een inbraak in een auto heeft de politie een 35-jarige man uit Lelystad aangehouden. Een politieman in zijn vrije tijd zag dat twee personen zich verdacht gedroegen. Dat was in de Aert de Gelderstraat in Dordrecht. De agent ging kijken wat er aan de hand was. Daar hoorde hij breekgeluiden bij een auto. De twee personen renden weg. De politieman ging er achter een aan maar verloor deze uiteindelijk uit het oog. Andere politiemensen hielden de tweede persoon aan die direct vertelde van de auto-inbraak. De aanhouding gebeurde op zondag 13 augustus 2006 omstreeks 01.00 uur.

GESLAGEN
DORDRECHT Omdat zij een portier geslagen heeft hebben agenten een 20-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden. Het incident gebeurde op zondag 13 augustus 2006 omstreeks 03.15 uur. Bij de politie kwam een melding van een vechtpartij bij een horecagelegenheid op de Houttuinen in Dordrecht. Daar hadden portiers de verdachte aangehouden. Zij had een van hen geslagen. Op het bureau bekende de vrouw de mishandeling.

BLIKSEM
HENDRIK-IDO-AMBACHT De ingeslagen bliksem heeft schade veroorzaakt in een woning aan de Aalborg Haackslaan in Hendrik-Ido-Ambacht. De bliksem sloeg in een afvoerpijp van de verwarmingsketel. De pijp raakte hierdoor ingescheurd en verschroeid. Ook op de muur zaten roetspetters. De politiemensen probeerden nog de ketel te repareren maar dat lukte niet. Na de melding op vrijdagmiddag 11 augustus 2006 gingen eerst brandweerlieden het pand in voor onderzoek. De bewoners waren op vakantie.

HOKJE OPENGEBROKEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een beveiliger heeft een 16-jarig meisje (Hendrik-Ido-Ambacht) en een 15-jarige jongen (Zwijndrecht) aangehouden. De twee braken bij het zwembad aan de Hoge Kade in Hendrik-Ido-Ambacht een hokje open. Dat gebeurde op zondag 13 augustus 2006 rond 03.10 uur. Het meisje vertelde dat ze thuis na problemen was weggegaan en met een vriend een plekje zochten tegen de kou.

GREEP IN DE KASSA
ZWIJNDRECHT Een onbekende man heeft een greep in de kassa gedaan. Hij pakte geld uit de lade en rende hard de winkel uit. Het incident gebeurde op vrijdag 11 augustus 2006 rond 11.15 uur bij een winkel op de Burgemeester Jansenlaan in Zwijndrecht. De verdachte van ongeveer 35/40 jaar liep de winkel in. Vervolgens hing hij over de toonbank en graaide in de kassalade. Mogelijk had de man iets wat leek op een pistool bij zich. Hij liep weg in de richting van een bloemenwinkel en de Onrust. De verdachte droeg een wit jack met blauwe strepen en een donkere spijkerbroek. Verder had hij een snor. De politie nam nog wel een man mee naar het bureau maar deze had niets met de diefstal te maken. Getuigen die iets zagen of weten kunnen bellen met de politie via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

ONGEVAL OP RIJKSWEG
ZWIJNDRECHT Twee inzittenden van een personenauto zijn bij een ongeval op rijksweg A16 bij Zwijndrecht gewond geraakt. Op vrijdagmiddag 11 augustus 2006 tijdens slecht weer reed onder andere een 42-jarige man uit Zwijndrecht in een auto over de snelweg. Hij kreeg last van het vele water op de weg en zijn auto was onbestuurbaar. De wagen ging naar links en raakte de vangrail. Vervolgens draaide de auto terug en stopte op de rijbaan met de voorkant in de tegengestelde richting. De 42-jarige hoorde een paar klappen en zag dat er enkele meters verder een auto stilstond met daarin de twee gewonde mensen. Het gaat om een 74-jarige man en een 73-jarige vrouw uit Rotterdam. In verband met nekklachten hielp de brandweer met het uit de auto halen van een van de twee. Ambulances brachten de man en vrouw naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

HUISELIJK GEWELD
ZWIJNDRECHT Agenten hebben in een woning op het IJsvogelplein in Zwijndrecht een 45-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. Zijn 42-jarige vriendin waarschuwde de politie en vertelde dat de verdachte haar in elkaar had geslagen. Dat gebeurde op vrijdagmiddag 11 augustus 2006. In eerste instantie weigerde de verdachte aan zijn aanhouding mee te werken. Op het moment dat een politieman met zijn hond binnenkwam, ging de man wel mee. Het is niet de eerste keer dat de politie hem aanhield.

MOTORFIETS IN BRAND
ZWIJNDRECHT Een motorfiets is helemaal uitgebrand. De motor stond onder het balkon van een flat op de Nicolaas Maesstraat in Zwijndrecht en het balkon raakte door het vuur beschadigd. Politiemensen maakten de bewoners van het flatportiek voor de zekerheid wakker en namen deze mee. De brandweer bluste het vuur snel. De bewoners van de flat met het beschadigde balkon sliepen ergens anders zodat hun woning kon doorluchten. De melding van de brand kwam op zaterdag 12 augustus 2006 rond 02.15 uur. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

DOORGEREDEN
ZWIJNDRECHT Na een zoektocht hebben agenten een 43-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. De zoektocht gebeurde met hulp van getuigen. De politie kreeg op zaterdag 12 augustus 2006 omstreeks 03.30 uur de melding van een aanrijding op de Molenvliet in Zwijndrecht. Een fietser was tegen een auto aangereden en hierna weer doorgefietst. Op de Jeroen Boschlaan vonden agenten de verdachte. Deze was dronken. Ze namen de 43-jarige mee naar het bureau en sloten hem in.