Politie Zeeland


---

O-3061-2006 Dronken automobilist raakt te water
Op de Westhavendijk in Wilhelminadorp is vannacht rond 00.45 uur een eenzijdig ongeluk gebeurd.
Een 43-jarige Thoolse automobilist reed over voornoemde weg. Door onbekende oorzaak raakte hij, naar eigen zeggen, in de slip en reed zijn auto het water in. Omdat het portierraam in de auto open stond kon de man zijn auto uitklimmen. Hij zwom naar de kant en werd door omstanders uit het water gevist. De auto is door een takelbedrijf uit het water getakeld. De man moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij ruim drie maal zoveel had gedronken dan is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingenomen. Hij verklaarde maar vier drankjes te hebben gedronken en voelde zich nog goed in staat om auto te rijden. Op het politiebureau kreeg de man wat droge kleding en een dagvaarding. Hij was al eerder voor hetzelfde vergrijp veroordeeld. Aan de auto wordt technisch onderzoek verricht, volgens de man is er met de banden van de auto iets niet in orde, mogelijk is dit de oorzaak dat de auto geslipt is.

W-3062-2006 Aanrijding snorfiets en fiets
Na een aanrijding vannacht op de Schippersweg in Nieuwdorp, omstreeks 01.33 uur, kreeg de 23-jarige bestuurder van een fiets een rijverbod van 12 uur opgelegd.
De man had een aanrijding gehad met een 30-jarige snorfietser uit de gemeente Borsele. Uit onderzoek bleek dat de man op de snorfiets vermoedelijk niet op zijn eigen weghelft had gereden. Door de aanrijding die volgde was de fietser in de sloot gereden en de snorfietser was op het wegdek terecht gekomen. De snorfietser is met onbekende verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Bij hem werd een bloedproef afgenomen, omdat ook hij naar drank rook.

Z-3063-2006 Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Westkade in Sas van Gent is tussen vrijdagavond 22.00 uur en zondag 03.39 uur ingebroken.
Uit het bedrijf, dat vermoedelijk via een raam is betreden, is computerapparatuur weggenomen. De technische recherche gaat onderzoek doen.

O-3064-2006 Met kraan aan de haal
Vannacht rond 04.39 uur werden twee mannen op heterdaad betrapt terwijl zij aan het rommelen waren bij een kraan die op de Goese kermis stond.
Zij hadden ingebroken in de kraan en met gereedschap uit het voertuig waren zij bezig de kraan rijdende te krijgen. Toen zij aangesproken werden door surveillerende agenten van de Zeeuwse politie gingen beide mannen er vandoor. Zij vluchtten het Schuttershof in waar een van hen kon worden aangehouden door collega's van het eerste koppel agenten. De man, een 22-jarige Yersenaar, verzette zich bij zijn aanhouding maar is uiteindelijk toch overgebracht naar het politiebureau. Van de andere man ontbreekt tot op heden elk spoor. De aangehouden verdachte verklaarde dat hij toch wel heel erg stoer geweest was als hij met die kraan door de stad was gaan rijden. De ontstane schade zal door hem vergoed worden. Of hij het nog zo stoer vindt nu er proces-verbaal tegen hem opgemaakt wordt is nog maar de vraag.

---- --