Ingezonden persbericht


Delft, 14 08 2006

PERSBERICHT

Luchtvaartopleiding bestaat zeventig jaar

De enige landelijke HBO-opleiding op het gebied van luchtvaarttechnologie bestaat zeventig jaar. De opleiding startte op 1 september 1936 in Haarlem als de opleiding Vliegtuigbouwkunde van de Hogeschool Haarlem. In 2002 is de Hogeschool Haarlem opgegaan in Hogeschool INHOLLAND. De luchtvaartopleiding vertrok dat jaar ook van Haarlem naar Delft om nauwere samenwerking met de TU Delft mogelijk te maken. Momenteel studeren er zo'n 450 studenten aan deze vierjarige opleiding. De studentenvereniging V.S.V. Sipke Wynia is wat later opgericht, in 1966, en bestaat daarmee veertig jaar. Beide jubileums worden op 1 september in het Aviodrome gevierd.

"De opleiding heeft de afgelopen zeventig jaar zo'n 2800 studenten afgeleverd", schat opleidingsmanager Willem Blauw. "Vorige maand hebben we weer vijftig diploma's uitgereikt. Dat de luchtvaartstudenten van INHOLLAND gewild zijn blijkt wel uit het feit dat ze allemaal al een baan hadden, voordat ze de schoolbanken verlieten. De vraag naar afstudeerders met deze studierichting is het drievoudige. Zowel Airbus als Boeing zijn immers met omvangrijke vliegtuigprogramma's bezig", aldus Blauw.

De feestelijkheden voor het jubileum van zowel de opleiding als van de studentenvereniging zijn alleen voor oud studenten en medewerkers. De organisatie roept hen op zich aan te melden voor deze dag waarbij een stuntvlucht met Frank Versteegh en een rit met coureur Bas Koeten over circuit Zandvoort zijn te winnen. Inschrijven kan via http://lustrum.sipkewynia.nl

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht