Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Werkzaamheden Binnenlandse Baan weer van start

BARENDRECHT (vrijdag 4 augustus 2006) ­ In de week van 14 augustus start de derde fase van de reconstructie van de Binnenlandse Baan. Deze fase betreft het gedeelte Binnenlandse Baan vanaf `t Vlak tot de Lindehoevelaan en duurt circa 10 weken. In die periode wordt het fietspad geasfalteerd, de riolering vervangen en ook het wegdek wordt opnieuw geasfalteerd.

Voor de grote vakantie is de tweede fase, het gedeelte tussen de Lindehoevelaan en de Marjoleinlaan, afge- rond. Een greep uit de aanpassingen: het fietspad tussen de Gouwe en de Lindehoevelaan is van rood as- falt, in plaats van tegels, voorzien, verder zijn de verkeerslichten op het kruispunt bij de Gouwe verwijderd en vervangen door lichtbakken en de bomenrij langs de Binnenlandse Baan is verplaatst om de aanleg van een apart fietspad aan beide zijden van de Binnenlandse Baan mogelijk te maken. Om in de derde fase de be- reikbaarheid van alle omliggende wijken en het NS-station te handhaven worden, na de bouwvakantie, nieuwe omleidingen ingesteld.

Autoverkeer
Bereikbaarheid Noord I en II
De wijken Noord I en II zijn vanaf de zijde van 1e Barendrechtseweg via de Scheldestraat of via de Binnen- landse Baan en Rijnstraat bereikbaar. Het in- en uitrijverbod wordt vanaf de 1e Barendrechtseweg naar en vanuit de Scheldestraat opgeheven. Vanaf de zijde van de Oranjewijk en Ziedewijdse Baan zijn de wijken Noord I en II via de Buitenlandse Baan en Barendrechtseweg bereikbaar.

Bereikbaarheid Noord III, IV, Binnenland, Oranjewijk en NS Station Vanaf de zijde van de Barendrechtseweg zijn de wijken Noord III, IV, Binnenland, Oranjewijk en NS station bereikbaar via de Buitenlandse Baan en Lindehoevelaan. Bewoners van Noord IV en NS-reizigers wordt geadviseerd de route via de Buitenlandse Baan te volgen. Voor verkeer vanaf de zijde van de Ziedewijdse Baan zijn de genoemde wijken via de gebruikelijke route via de Buitenlandse Baan bereikbaar.

Bereikbaarheid Centrum-oost
Centrum-oost is gedurende de gehele duur van deze fase zowel via de Lindehoevelaan als de Buitenlandse Baan bereikbaar.

Bereikbaarheid Centrum en `t Vlak
Vanaf de zijde van de Barendrechtseweg via Binnenlandse Baan is 't Vlak bereikbaar via het Onderlangs. Hiervoor wordt het eenrichtingsverkeer op het Onderlangs aangepast en wordt op sommige parkeerplaatsen een stopverbod ingesteld.

Bereikbaarheid 't Keerweer en 't Weerom
Tijdens de werkzaamheden worden voorzieningen getroffen om de woningen aan 't Keerweer en het 't Weerom bereikbaar te houden voor bewoners. Als op enig moment de bereikbaarheid niet kan worden ge- garandeerd wordt dit vroegtijdig naar de bewoners van de betreffende straten gecommuniceerd.

Doorgaand Verkeer
Doorgaand fietsverkeer over de Binnenlandse Baan wordt in twee richtingen omgeleid via de Rijnstraat, Maasstraat, Windsingel en Marjoleinlaan. Fietsers uit andere richtingen worden of ter plaatse omgeleid of kunnen via de normale route doorgaan waarbij men rekening moet houden met veel overlast.

Voetgangers
Voetgangers kunnen gebruik maken van de naast de Binnenlandse Baan gelegen voetpaden of worden ter plaatse omgeleid. Voor voetgangers geldt dat zij rekening moeten houden met overlast.

pagina 1 van 2

Openbaar Vervoer
Buslijnen 183 en 185 rijden in twee richtingen vanaf de Barendrechtseweg via de Buitenlandse Baan, Linde- hoevelaan en Binnenlandse Baan richting het NS station. De haltes op de Binnenlandse Baan bij het post- kantoor en het `t Vlak komen hierdoor te vervallen. De vervangende halte voor 183 en 185 is De Kolk.

De vierde fase
Tijdens de vierde fase van de reconstructie van de Binnenlandse Baan wordt het wegvak tussen de Marjo- leinlaan en de Buitenlandse Baan gerenoveerd. Deze fase neemt circa 8 weken in beslag en vindt naar ver- wachting nog in 2006 plaats. Alle belanghebbenden worden bij de start van deze fase opnieuw geïnfor- meerd.

Informatie
Voor vragen met betrekking tot de werkzaamheden kunt u contact opnemen met het Servicecentrum van de gemeente Barendrecht. Het telefoonnummer is (0180) 698 398. U vindt de meest actuele afsluitingen en omleidingen ook op internet. Kijk op www.barendrecht.nl onder actueel, werk in uitvoering.

Noot voor de pers,