Politie Hollands Midden

Datum: 14 augustus 2006


---
Noordwijk Gordelcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 11 augustus een gordelcontrole gehouden op de Oude Zeeweg. In totaal bleken 26 mensen geen gordel te dragen. Zij kregen een bekeuring. Door wel een gordel te dragen verlaag je de kans op letsel met 40%.

Noordwijk Aanrijding snor- en bromfietsers

Op zaterdag omstreeks 23.15 uur vond op het fietspad gelegen naast de Herenweg een aanrijding plaats tussen een brom- en snorfiets. Tijdens een inhaalmanoeuvre kwam een 17-jarige jongen uit Leiden, komende uit de richting Tolhoren, frontaal in botsing met een tegenligger, een 16-jarige jongen uit Katwijk. De Leidenaar liep hierbij gezichtsletsel op, de Katwijker letsel aan zijn arm. Beiden zijn naar het LUMC overgebracht.

Noordwijk Diefstal uit woning

Tussen vrijdag 11 augustus 18.00 uur en zondag 13 augustus 10.00 uur vond een inbraak plaats in een woning aan de Boechorsthof. Hierbij zijn onder andere diverse gereedschappen uit de woning ontvreemd. De bewoner, een 39-jarige inwoner uit Noordwijk, die dat weekend afwezig was geweest, bemerkte zondag dat de achterdeur van zijn woning niet op slot zat. Een buurman verklaarde dat hij zondag omstreeks 05.00 uur twee jongens met grote rugzakken in

Noordwijkerhout/ Snelheidscontroles RVHT

Valkenburg Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus snelheidscontroles gehouden op de provinciale weg N206. Hier mag 80 km/uur gereden worden, behalve op het tweebaansgedeelte, daar mag je maximaal 100 km/uur rijden. Bij Valkenburg (maximaal 80 km/uur) hield zaterdag ongeveer 90% zich aan de snelheid. De hoogstgemeten snelheid was 140 km/uur. Bij Noordwijkerhout hield vrijdag 11 augustus 97% zich aan de maximumsnelheid.

Noordwijkerhout Aanrijding met letsel

Afgelopen vrijdag 11 augustus vond omstreeks 20.00 uur een aanrijding met letsel plaats op de rotonde Schulpweg/Gooweg. Een 21-jarige inwoner uit Noordwijk reed met hoge snelheid de rotonde op en kwam, doordat hij geen voorrang verleende, in botsing met een 27-jarige automobiliste uit Noordwijk. De vrouw die uit vanuit het dorpscentrum vanaf de victoriberg richting de Leeuwenhorst reed, werd aan passagierszijde van haar auto geraakt waardoor haar auto begon te draaien en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. De brandweer moest de vrouw uiteindelijk uit de wagen halen. Zij werd met nek- en rugklachten overgebracht naar het LUMC.

Leiden Aanrijding met letsel

Afgelopen vrijdag vond omstreeks 16.00 uur op de A4 komende vanuit de richting Leidschendam richting Amsterdam een kop-staart-aanrijding plaats waar drie auto's bij betrokken waren. Een 53-jarige automobilist uit Rotterdam bemerkte te laat een langzaamrijdende/stilstaande file voor hem en raakte daardoor in botsing met de auto voor hem, waarvan de 59-jarige bestuurder afkomstig is uit Hoofddorp, die vervolgens weer de auto voor hem raakte. De twee inzittenden in de middelste auto, waaronder de 25-jarige bestuurder uit Rijswijk, liepen hierbij letsel op en zijn beiden afgevoerd naar het Rijnland Ziekenhuis.

Alpen a/d Rijn Geweld met letsel

De politie heeft op 13 augustus omstreeks 00.45 uur in een kroeg op de Julianastraat een 25-jarige inwoner uit Alpen aan den Rijn aangehouden. De man had, na flink wat alcoholgebruik, een stevige woordenwisseling met een 27-jarige plaatsgenoot omdat deze op zijn voet zou hebben gestaan. Vervolgens sloeg hij deze man op zijn neus. Het slachtoffer deed vervolgens aangifte van mishandeling bij de politie.

Alphen a/d Rijn/ Snelheidscontrole RVHT Bodegraven Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zaterdag 12 augustus een snelheidscontrole gehouden op de N11 met behulp van de lasergun. Hiermee worden vooral de veel te hoge snelheidsovertredingen ertussen uitgehaald. De maximumsnelheid op de N11 is 100 km/uur. Als hoogste snelheid werd tot tweekeer toe 145 km/uur gemeten. Daarnaast kwamen ook snelheden voor als 137 km/uur, 135 km/uur en 130 km/uur. In totaal heeft het RVHT 18 mensen staande gehouden en een bekeuring aangezegd. Ook kreeg iemand die geen gordel droeg nog een bekeuring en iemand die geen rijbewijs kon laten zien.

Bodegraven Racefietser komt niet op tijd tot stilstand De politie heeft zondag 13 augustus rond 14.25 uur op de Meije hulp verleend bij een aanrijding tussen een racefietser en een auto. De 56 jarige racefietser uit Roelofarendsveen had vermoedelijk te laat in de gaten dat de voor hem rijdende 64 jarige automobilist uit Zoetermeer in een bocht afremde voor een naderende 66 jarige motorrijder uit Fijnaart. De racefietser botste vervolgens op de auto en zelf belandde hij op de achterruit die brak en hem in het gezicht verwondde. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De motorrijder liep nog licht letsel op aan zijn hand door de racefiets die hem raakte. Hij kon terplaatse worden behandeld.

Zevenhuizen Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zondag 13 augustus een snelheidscontrole gehouden op de Zuidplasweg (N219). Ongeveer 89% hield zich aan de maximumsnelheid van 80 km/uur. In totaal reden tien auto's harder dan 110 km/uur met als hoogstgemeten snelheid 141 km/uur. Dergelijke snelheden zijn op een provinciale weg uiteraard absoluut onverantwoord. Maar ook de lagere snelheden tussen 80 km/uur en 110 km/uur geven een verhoogde kans op een ongeval. Alle overtreders krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.

Zevenhuizen Politie houdt verdachten van inbraak Pizzeria aan De politie heeft maandagnacht 14 augustus rond 01.20 uur op de Dorpsstraat twee jongens uit Rotterdam van 17 en 21 jaar aangehouden. Hun aanhouding volgde nadat ze daar zonder duidelijke reden liepen, werden herkend als zijnde mogelijke inbrekers die bezig waren geweest bij de Pizzeria aan de Dorpsstraat en zich niet konden identificeren. In hun fouillering trof de politie ook nog enkele inbrekerswerktuigen aan. De politie was aan de Dorpsstraat ivm een melding dat daar bij de Pizzeria vermoedelijk werd ingebroken. Er werd gezien dat iemand op de uitkijk stond en een ander bij een deur bezig was. Toen de politie arriveerde waren de twee gevlogen. Even later kwamen de jongens over de Dorpsstraat lopen en volgde hun aanhouding. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek.

Moerkapelle Geen voorrang verleend De politie heeft zondag 13 augustus rond 23.00 hulp verleend bij een aanrijding tussen twee personenauto's op de Bredeweg. Een 22 jarige automobilist uit Bodegraven verleende bij de in/uitgang van de camping geen voorrang aan een 19 jarige automobiliste uit Gouda. De vrouw kwam met de schrik vrij. De Bodegraver is met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Gouda Politie houdt verdachten van schennispleging en bedreiging aan De politie heeft zaterdag 12 augustus rond 19.30 uur op de Bosweg een 27 jarige man uit Gouda en een 28 jarige man uit Drunen aangehouden. Hun aanhouding volgde na een melding dat de man uit Den Bosch daar voor de Chinees in een prullenbak had staan urineren en daarna zijn geslachtsdeel liet zien aan een 25 jarige Gouwenaar, zijn vriendin en twee kinderen die in de auto zaten waarmee ze daar aankwamen. De man uit Drunen was het niet eens met de aanhouding van de Boschenaar en bedreigde vervolgens in het bijzijn van de agent de melder. De agent besloot om hem ook aan te houden voor bedreiging. De politie maakt proces-verbaal tegen de twee op.

Gouda Politie houdt verdachte van woninginbraak aan De politie heeft maandagnacht 14 augustus rond 05.00 uur op de Herenstraat een 27 jarige man uit Gouda aangehouden. Zijn aanhouding volgde nadat een 47 jarige bewoner van de Staringstraat belde dat hij een inbreker daar in een woning had overlopen en dat deze na een kleine worsteling had weten te ontkomen. De man deed zijn ontdekking nadat hij vanuit zijn woning zag dat het licht bij zijn overbuurman volop brandde, de voordeur openstond en in de kamer een onbekende jongen rondliep. Hij dacht onmiddellijk aan inbraak en rende naar de woning. De overlopen inbreker wist hij even vast te houden, maar deze deed er alles aan om te vluchten. Daarbij verwondde hij de man licht met vermoedelijk een mesje. Uiteindelijk lukte het de inbreker los te komen en de deur uit te rennen. De politie startte onmiddellijk met uiteindelijk succes een zoekactie naar de inbreker. De verdachte is ingesloten. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek.

De politie onderzoekt daarbij nog eens vier inbraken danwel pogingen daartoe die het afgelopen weekend plaatsvonden. Op zaterdag 12 augustus werd ontdekt dat er was ingebroken aan de Bernadottelaan waar de bewoners op vakantie waren. Ook werd een poging gedaan bij een woning aan de Baan. Op zondag 13 augustus werd de ontdekking gedaan bij een woning aan de Karnemelksloot en de Thorbeckelaan. In ieder geval is er bij de inbraken een laptop buitgemaakt. Verder moet het nog duidelijk worden of er nog meer goederen zijn gestolen.

------------------------------------ einde berichten ---------------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --