Gemeente Elburg


Stads- en dorpsomroepersconcours

Op dinsdag 15 augustus wordt in Hanzestad Elburg het eerste stads- en dorpsomroepersconcours gehouden. Dit in het kader van het feit dat de Markt van Elburg dit jaar is uitgeroepen tot Beste Markt van Nederland.

Acht stads- en dorpsomroepers uit heel Nederland zullen strijden om de Elburgse Hanzestad bokaal. Vanaf 10.30 uur zullen zij bezit nemen van de weekmarkt en het centrum van Elburg.

Het ontvangst door burgemeester H. Visser is om 10.00 uur in het gemeentekantoor van Elburg. Rond de klok van 10.30 uur zullen de omroepers, onder begeleiding van de hellebardiers, zowel op de weekmarkt als in het centrum hun roep ten gehore brengen. Verder staat op de markt de promokraam 'Van alle markten thuis' en worden de kinderen verwend met ballonnen, een grabbelton en een mini-kinderspeeltuin. Ook de VVV van Elburg zal hun folders en recreatiekrant gratis uitdelen aan de toeristen. Dit onder de tonen van gezellige marktmuziek.

Om 13.30 uur zal in de muziektent een aanvang worden genomen met het omroepersconcours. Elke omroeper zal hierbij een item van Elburg benoemen en beroepen. Ook de Nederlands Kampioen 2005 zal acte de présence geven. Tevens zijn ook de roepers aanwezig die in 2005 mee hebben gedaan met het Wereldkampioenschap in Australië. Om 15.00 uur is er de vrije roep. Elke stad- en dorpsomroeper zal dan zijn eigen stad, streek of dorp onder de aandacht van de toehoorders brengen. Deze roepen worden beoordeeld door een deskundige jury. Dit programma wordt muzikaal omlijst met passende, vrolijke live-muziek en verder is er een sponsorloop.

Dit evenement, waarvoor uiteraard geldt 'Komt allen, komt allen en zegt het voort, zegt het voort', wordt gesponsord door de gemeente Elburg, de weekmarkt horeca en door Handels Belangen Elburg.